avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere preschimbare termen litigii munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere preschimbare termen litigii munca

Buna seara,

Va rog puteti enumera motive temeinice care pot sta la baza acceptarii schimbare termen de judecata. Eventual motive folosite de Dvs care au avut un rezultat favorabil
Multumesc
Incercati sa formulati cererea de preschimbare termen in care sa precizati ca este o cauza urgenta - "Cererile referitoare la soluţionarea conflictelor de munca privind drepturile banesti se judeca în regim de urgenţă." si ca in temeiul principiului judecarii cu celeritate, un termen de 12 luni este mult prea lung.
Chiar, de ce v-au dat un asa termen de lung, eu stiu ca in 2-4 sapt se da prima infatisare, iar termenele sunt de 2 sapt. Chiar si eu, in 4 luni m-am judecat cu apel cu tot.
Nu stiu ce sa zic am inteles ca este ales de calculator... Sa inteleg ca sunt o exceptie pt ca termenele acum la prima infatisare sunt scurte...
Multumesc
Nu sunteti o exceptie, termenele sunt alese in mod aleatoriu de calculator, in functie de disponibilitatea sedintelor de judecata. De asemenea, conteaza foarte mult si cat de aglomerata este instanta in general. Formulati cererea de preschimbare termen, aveti sanse mari sa fie admisa, avand in vedere dispozitiile privitoare la litigiile de munca.
In ce țara ? Nu vreau sa dezamagesc, regim de urgenta functie de disponibilitatea si de cat de aglomerata este instanta in general. 12 luni e un caz fericit ! De 17-18 luni ce ziceti ?
Inarmati-va cu rabdare. Legea suna frumos , si nu este totuna cu ce intelege profanul prin lecturarea lor ( chiar daca nu fac nicio trimitere la vreun leg/art/al/lit ) pentru ca mai exista si modul de aplicare a lor, care pentru mine e o mare necunoscuta. Sistemul de aplicare a lor este mega/ultra/supra...aglomerat, plus chichitele care pot obtine n amanari... Din momentul in care ati deschis actiunea incepe un razboi al nervilor, psihologic, in care castiga cel mai rezistent. Companiile/CAS-ul, etc isi permit sa astepte, reprezentantii lor pentru asta sunt platiti, (dvs nu) iar reclamantul '' are de luat '', daca rezista, la final.
Un pațit
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
myticu, utilizator

Alte discuții în legătură

Termen de judecata indelungat gigelas gigelas Buna ziua, Pentru judecarea unei cauze (restituire taxa auto) s-a stabilit termen la 24.01.2013. Acest termen,mi se pare foarte indelungat. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Buna am depus impotriva unei hot.definitive contestatie care din cite stiam se judeca la urgenta dar aflu stupefiat ca termenul este in decembrie.ce inseamna cum ca ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca pinuriu pinuriu varog sa imi spuna si mie cineva in cat timp se judeca un conflict de munca.Am fost la tribunal am depus dosarul si de la registratura mia dat termen de ... (vezi toată discuția)