avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna

am depus impotriva unei hot.definitive contestatie care din cite stiam se judeca la urgenta dar aflu stupefiat ca termenul este in decembrie.ce inseamna cum ca contestatiile se judeca de urgenta ? adica 6 luni? multumesc viorel radulescu
Ce obiect are litigiul respectiv? Vreti sa spuneti ca ati depus contestatie in anulare impotriva deciziei pronuntate, ramasa definitiva si irevocabila? Puteti formula o cerere de preschimbare a termenului de judecata, pentru o data mai apropiata. Aceasta, conform Legii nr. 202/2010 se va judeca in Camera de Consiliu, fara citarea partilor, existand doua solutii. Fie se va admite si, astfel, se va acorda un termen mai scurt, fie se va respinge, urmand ca termenul acordat sa ramana acelasi pentru judecarea fondului. Precizati ce obiect are litigiul, pentru a va spune ce dispozitii sunt incidente in cauza. Cu stima.
multumesc pentru promtitudine.este vorba de legea 18 si 247 fond funciar.mii de multumuri
Formulati cererea de preschimbare a termenului de judecata, intemeiata pe dispozitiile art. 153 alin. 3 Cod de Procedura Civila. Motivati cererea prin aratarea naturii pricinii, argumentand ca aceste cauze se judeca cu celeritate si de urgenta. Urmariti pe portalul instantelor de judecata termenul ce se va acorda pentru judecarea cererii de preschimbare si, ulterior acestui termen, urmariti ce s-a dispus, daca s-a admis sau daca s-a respins cererea. Cu stima.
contestatia in anulare este o cale extraordinara de atac si nu se judeca in regim de urgenta. sa nu confundati cu ordonanta presedinitala.
Contestatia in anulare este o cale de atac extraordinara, care se judecata , asa cum s-a amintit si mai sus , de urgenta si cu precadere.
Argumentand temeinic, puteti face o cerere pentru preschimbarea termenului de judecata acordat initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare DanyD DanyD Pentru judecarea unei contestatii in anulare, este necesar intreg dosarul penal in care s-a pronuntat o HJ definitiva sau este suficient doar dosarul din ... (vezi toată discuția)
Judecarea cu celeritate ContSters136493 ContSters136493 Ce este judecarea cu celeritate,in ce cazuri se poate invoca? (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare admisa. rejudecare recurs craciunfcristian craciunfcristian buna ziua. am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul.... prima hotarare a venit de la judecatoria buftea cu recurs la tribunalul ... (vezi toată discuția)