avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare masina

Problema mea sta in felul urmator: vreau sa cumpar o masina pentru sora mea, care momentan este in strainatate si se intoarce cam in 2 saptamani. Am gasit masina, totul e ok, vrem sa o luam, insa vanzatorul nu e dispus sa mai stea inca cateva saptamani cu actele (e genul care face afaceri cu masini si nu are timp prea mult de discutii). Am stabilit sa facem contractul intre mine si el....Ar exista insa vreo posibilitate de a nu trece masina pe numele meu, ci direct pe sora mea imediat ce se intoarce (max. 15 zile) fara a mai avea treaba cu vanzatorul. Sau daca nu, care ar fi cea mai simpla varianta in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: hoo , utilizator 22:01, 23 Martie 2009
Contractul de vanzare cumparare se poate incheia in forma consensuala , intrucat este un act sub semnatura privata in acest caz.
Se respecta regula multipulului exemplar , intrucat este un contract sinalagmatic.
Daca sora dvs nu este prezenta cand se perfecteaza vanzarea , e necesara o procura speciala , de la notar , intrucat suntem in prezenta unui act de dispozitie.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Noi ne gandeam sa "cumpar" eu masina si apoi sa i-o "vand" ei si ma intrebam daca intr-o situatie de acest gen s-ar putea face inmatricularea direct pe ea (la mine sa fie doar pe numere rosii).
Se poate intai sa o cumparati dvs , apoi sa o vindeti surorii dvs , cu aceeasi formalitate a contractului de vanzare cumparare in forma consensuala.
Sigur ca acesta poate fi incheiat si la notar.
da ,se poate cu conditia sa faci contractul de v-c in trei ex.,si sa faci si fisa de inmatriculare.Problema e daca masina a mai fost inscrisa in romania sau nu .oricum la finante trebuie sa apara toate conractele 1 cel pe care il are vanzatorul actual si cel care i-a vandut masina (daca e de afara )2 contractul dintre tine si el 3 contractul dintre tine si sora ta =D>
Masina e inmatriculata in RO. Planul meu era asa: cumpar masina de la proprietarul actual, el merge o radiaza etc., eu o las pe numere rosii, cand vine sora mea i-o "vand" ei si ea se ocupa mai departe de toate formalitatile... Ca asta e toata problema, nu vreau sa o trec pe numele meu si sa o radiem iar dupa 10 zile, ca e o gramada de bataie de cap si timp pierdut

Alte discuții în legătură

Actul de vânzare-cumpãrare silvestrupatrascu silvestrupatrascu Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism ContSters252159 ContSters252159 Doresc sa achizitionez un autoturism care este inscris in Caras Severin. Vanzatorul locuieste in Sibiu iar autoturismul este mostenit dupa decesul tatalui : ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare autoturism raulTM raulTM Buna ziua si LA MULTI ANI! Acum 3 luni am cumparat o masina cu contract de vanzare-cumparare si m-am inteles cu fostul proprietar sa ramana masina pe el,sa ... (vezi toată discuția)