avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare cerere incuviintare executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare cerere incuviintare executare silita

In urma depunerii unei cereri de incuviintare silita printr-un executor judecatoresc, a fost anulata cererea de incuv. a exec.sil. Am aflat ca instanta a cerut executorului sa "completeze cererea de chemare in judecata, conform art.194, lit.a) si b)din Cod prod.civ."(???????) Executorul a comunicat instantei faptul ca nu s-a depus o cerere de chemare in judecata, ci o cerere de incuviintare a executarii silite, conform art. 665(1),Cod proc. civ., motivand faptul ca au fost indeplinite toate elementele prevazute de art.656(1), 665(1),664(1), C.p.c. Cu toate acestea, instanta a anulat cererea. In acest caz, executorul ar trebui sa depuna o cerere de reexaminare anulare cerere sau creditorul poate ataca cu apel incheierea in termen de 5 zile de la comunicarea acesteia? Mentionez faptul ca nu am primit inca incheierea prin care a fost anulata cererea, dar as dori sa stiu ce posibilitati exista in aceasta speta? Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
francescateodoraterez, utilizator
Cel mai recent răspuns: francescateodoraterez , utilizator 12:54, 16 Septembrie 2013
toate cererile adresate instantei trebuie sa indeplineasca cerintele legale.sa depuna o cerere de reexaminare. sau o noua cerere completa
In cazul unei noi cereri complete e posibil ca instanta sa invoce exceptia autoritatii de lucru judecat. in acest caz, n-ar fi mai bine sa depun o cerere de reexaminare? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
francescateodoraterez, utilizator
Nu exista autoritate de lucru judecat pt simplul fapt ca inca nu s-a judecat nimic:)
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea cheltuielilor cu onorariul avocatului prin acþiune separatã simonik2011 simonik2011 Buna ziua, care ar fi temeiul legal si impotriva cui sa ma indrept intr-o actiune in pretentii, nu mi s-au acordat cheltuieli onorariu avocat (desi au fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare pertinenta ncpc - executare silita / recuperari creante cristi111us cristi111us Oare art 698 NCPC nu se \\"bate cap in cap\\" cu art 138 NCPC ? Mai concret, art. 698 spune : \\"(1) În caz de perimare a executării, se va putea face, ... (vezi toată discuția)
Executare silita- incuviintare executare silita de catre instanta kennya kennya buna ziua m-am judecat pt un teren si am castigat sentinta fiind irevocabila.am mers la un executor pe 19 ian si pana in momentul de fata nu am intrat in ... (vezi toată discuția)