buna ziua m-am judecat pt un teren si am castigat sentinta fiind irevocabila.am mers la un executor pe 19 ian si pana in momentul de fata nu am intrat in posesia terenului .executorul spunandu-mi ca documentele sunt in lucru si ca trebuie sa treaca un nr de zile.intrebarea mea este daca executorul trebuie sa inregistreze vrun act la judecatorie fiind vorba si de punere in posesie si recuperare cheltuieli de judecata.eu asa stiu ca se face la executari silite.pot sa vad undeva daca a demarat procedurile?am impresia ca ma minte.cat timp dureaza pt a ma pune in posesia terenului si sa recuperez cheltuielile?multumesc
am verificat si nu exista asa ceva.nici macar ca a depus actele si sa fie in curs de rezolvare la judecatorie.am verificat si pe numele meu si pe al celui care trebuie sa il execute.asta inseamna ca ma minte
daca nu a respectat termenele faceti plagere la Corpul executorilor judecatoresti si Min Justitiei. din nefericire odata inceputa executarea cu acest notar doar daca va restitue dosarul si inceteaza exec. puteti merge la altul.
Eu vad altceva aici...executorul nu mai solicita instantei incuviintarea executarii silite si asta incepand cu 19 octombrie 2014.
Discutati cu executorul.
Legea 138/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative conexe
29. Articolul 665 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Incuviintarea executarii silite
Art. 665
(1) Cererea de executare silita se solutioneaza in maximum 3 zile de la inregistrarea ei.
(2) Executorul judecatoresc se pronunta asupra incuviintarii executarii silite, prin incheiere, fara citarea partilor. Motivarea incheierii se face in cel mult 7 zile de la pronuntare.
(3) Incheierea va cuprinde, in afara mentiunilor prevazute la art. 656 alin. (1), aratarea titlului executoriu pe baza caruia se va face executarea, suma, atunci cand aceasta este determinata sau determinabila, cu toate accesoriile pentru care s-a incuviintat urmarirea, cand s-a incuviintat urmarirea silita a bunurilor debitorului, si modalitatea concreta de executare silita, atunci cand s-a solicitat expres aceasta.
(4) Incuviintarea executarii silite permite creditorului sa ceara executorului judecatoresc competent sa recurga, simultan ori succesiv, la toate modalitatile de executare prevazute de lege in vederea realizarii drepturilor sale, inclusiv a cheltuielilor de executare. Incuviintarea executarii silite produce efecte pe intreg teritoriul tarii. De asemenea, incuviintarea executarii silite se extinde si asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecatoresc in cadrul procedurii de executare silita incuviintate.