avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sentinta definitiva prin care mi se cuvin niste bani!
Discuție deschisă în Executare silită

sentinta definitiva prin care mi se cuvin niste bani!

Buna ziua!

Iata care este cazul, foarte pe scurt. Eu am platit unui partener de-al meu niste bani ca sa imi presteze un anumit serviciu. Acel partener nu a prestat serviciul respectiv absolut deloc, desi l-am asteptat cateva luni.

Am tot discutat cu el, dar nu am ajuns la niciun acord!

L-am dat in judecata la judecatoria de sector si am castgat. A facut apel , s-a judecat la tribunal si am castigat si acolo , cu sentinta definitiva, de aceasta data. Se specifica acolo clar ca trebuie sa-mi inapoieze banii.

Ce faca acum? Ma duc la executor sau mai trebuie sa mai fac un proces de incuviintare a executarii silite. Stiu ca legea privind executarile silite s-a modificat de curand si am nevoie de un sfat.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:28, 6 Aprilie 2016
Contactati executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului dv ,care va demara procedura de incuviintare executare silita si va realiza acte si actiuni pentru materializarea hotararii judecatoresti definitive-daca debitorul dv este solvabil
@ Ynocenta

Deci, executorul va declansa un nou proces?

Am inteles corect?
Dupa ce executorul judecatoresc primeste de la creditor cererea de executare silita a hotararii judecatoresti definitive, executorul judecatoresc, prin incheiere, va dispune inregistrarea acesteia si deschiderea dosarului de executare sau, dupa caz, va refuza motivat deschiderea procedurii de executare.
In termen de maximum 3 zile de la inregistrarea cererii, executorul judecatoresc va solicita incuviintarea executarii de catre instanta de executare, careia ii va inainta, in copie certificata de el pentru conformitate cu originalul, cererea creditorului, titlul executoriu, incheierea prevazuta la art. 665 alin. (1) si dovada achitarii taxei judiciare de timbru.
Cererea de incuviintare a executarii silite se solutioneaza de catre instanta de judecata in termen de maximum 7 zile de la inregistrarea acesteia, prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor.
Pronuntarea se poate amana cu cel mult 48 de ore, iar motivarea incheierii se face in cel mult 7 zile de la pronuntare.
Incheierea va cuprinde, in afara mentiunilor prevazute la art. 233 alin. (1), aratarea titlului executoriu pe baza caruia se va face executarea, suma, atunci cand aceasta este determinata sau determinabila, cu toate accesoriile pentru care s-a incuviintat urmarirea, cand s-a incuviintat urmarirea silita a bunurilor debitorului si modalitatea concreta de executare silita, atunci cand s-a solicitat expres aceasta.
Incuviintarea executarii silite permite creditorului sa ceara executorului judecatoresc care a solicitat incuviintarea sa recurga, simultan ori succesiv, la toate modalitatile de executare prevazute de lege in vederea realizarii drepturilor sale, inclusiv a cheltuielilor de executare.
Pentru demararea procedurii de executare urmeaza ca dv in calitate de creditor sa achitati un avans la cheltuielile de executare,care ulterior vor fi solicitate prin somatie de catre executor debitorului dv
Procedura de executare silita se poate finaliza cu executarea silita a debitorului,respectiv dv intrati in posesia sumei dispuse de instanta prin hotararea definitiva+ avans achitat-daca debitorul detine bunuri in evidenta ,sau poate inceta in cazul in care debitorul dv este insolvabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

încuviinþare executare silitã boggieuk boggieuk Buna ziua, Astazi am aflat , ca un creditor a cerut încuviinţare executare silită impotriva mea. Eu am avut domiciliul pana in iulie in X oras , in ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie alimentara centru_cta centru_cta Buna ziua! Am primit de la fosta sotie a unui salariat o solicitare la care atasase copie hotarare instanta judecata pentru a i retine sotului (angajatul ... (vezi toată discuția)
Executare silita- incuviintare executare silita de catre instanta kennya kennya buna ziua m-am judecat pt un teren si am castigat sentinta fiind irevocabila.am mers la un executor pe 19 ian si pana in momentul de fata nu am intrat in ... (vezi toată discuția)