avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Se poate intocmi dosar penal pe baza probelor obtinute si puse la dispozitie de reclamant si nu de peronal specializat?
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 02:31, 15 Septembrie 2013
Dacă sunt probe care dovedesc vinovăţia, se poate întocmi dosar penal, însă organul de cercetare penală sau procurorul, după caz va verifica aceste probe înainte de a proceda la începerea urmăririi penale sau la punerea în mişcare a acţiunii penale. În plus, organele de cercetare penală vor căuta probe care dovedesc vinovăţia, dar şi probe de natură să disculpe învinuitul sau inculpatul.
Cum va verifica?
Depinde de probe. Dacă este vorba de martori, ei vor fi audiaţi, li se vor lua declaraţii, dacă este vorba de înscrisuri, se va verifica să nu fie false ş.a.m.d.
Daca este vorba de fotografii facute fara stirea proprietarului care il surprind la el in curte?
Dumneavoastră aţi făcut fotografii care îl surprind pe făptuitor la dumneavoastră în curte?

Alte discuții în legătură

Condamnare anulata cuziamusia cuziamusia O persoana a fost acuzata ca a comis un delict penal. Dupa o judecata sumara, rapida este condamnata la 60 zile, munci sociale. Fara sa i se motiveze de ce ... (vezi toată discuția)
Citatie invinuitor pentru o adresa data gresit andreea13 andreea13 Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema. Am primit o citatie acasa pentru faptuitor in cazul unui dosar. Am mers la politie si am dat declaratie ... (vezi toată discuția)
Parchetul de pe langa curtea de apel? oltul oltul exista si parchet de pe langa curtea de apel? care este diferenta intre parchetul de pe langa curtea de apel si parchet de pe langa judecatorie? am primit o ... (vezi toată discuția)