avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere depunere declaratie catre stat
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere depunere declaratie catre stat

un birou individual de arhitectura are obligatia de a depune annual declaratia 200 privind veniturile realizate,avand termen de depunere data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului. Pana la data de 25 mai 2009 bia trebuia sa depuna declaratia 200 pentru veniturile obtinute aferente anului 2008, care nu se gaseste (nu se stie daca s-a depus) iar la controlul anaf din momentul acesta, acestia spun ca nu s-a depus si vor sa se faca recalcul si sa se plateasca de catre bia o suma fabuloasa. Va rog sa-mi spuneti daca au dreptul sa mai verifice anul 2008 si sa mai dea amenzi sau sa calculeze datoriile firmei pentru anul 2008 si penalitati pentru toata perioada. Nu s-au prescris? Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:42, 14 Septembrie 2013
Art. 91 din codul de procedura fiscala
Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie impunere tva in 2014 pentru 2008 Neiyre Neiyre Am primit prin posta o decizie de impunere din oficiu pentru nedepunere declaratie TVa in decembrie 2008. Partea proasta este ca dosarele mai vechi de 5 ani ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Prescriptie contributie sanatate nico_19 nico_19 Buna ziua, va supun atentiei uratoarea problema Tatal meu a fost persoana fizica autorizata pina la 31,12,2011.Din anul 2005 nu a mai declarat si achitat la ... (vezi toată discuția)