Buna ziua,
va supun atentiei uratoarea problema
Tatal meu a fost persoana fizica autorizata pina la 31,12,2011.Din anul 2005 nu a mai declarat si achitat la cass contributia.
Anul acesta in aprilie a primit o notificare cu sume - debite, maj, penalitati- aferente perioadei 2007-2010.( in anul 2011 nu a realizat venituri din aceasta activ iar la 31,12,2011 si-a desfiintat pfa-ul).
A achitat debitul aferent acestei perioade.
Zilele trecute a primit o alta notificare aferenta venitului realizat in 2006. Este corect ? Nu cumva a trecut termenul de prescriptie ?
Cum am putea contesta o astfel de decizie?
va multumesc.
Nicoleta TUDOR
Codul de procedura fiscala la art. 91 prevede:
"Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal ride a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel".
Daca pt anul 2006 nu s-au declansat proceduri de executare silita pana acum, debitul din 2006 este prescris.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Creante cas
krmena
In perioada 03.2005- 05.2009 am functionat ca PFA in comertul cu manuntul. Zilele trecute am primit o instiintare din care reiese ca figurez in evidentele CAS ... (vezi toată discuția)