avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Prescriptie contributie sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Prescriptie contributie sanatate

Buna ziua,
va supun atentiei uratoarea problema
Tatal meu a fost persoana fizica autorizata pina la 31,12,2011.Din anul 2005 nu a mai declarat si achitat la cass contributia.
Anul acesta in aprilie a primit o notificare cu sume - debite, maj, penalitati- aferente perioadei 2007-2010.( in anul 2011 nu a realizat venituri din aceasta activ iar la 31,12,2011 si-a desfiintat pfa-ul).
A achitat debitul aferent acestei perioade.
Zilele trecute a primit o alta notificare aferenta venitului realizat in 2006. Este corect ? Nu cumva a trecut termenul de prescriptie ?
Cum am putea contesta o astfel de decizie?
va multumesc.
Nicoleta TUDOR
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 14:20, 14 Decembrie 2012
Codul de procedura fiscala la art. 91 prevede:
"Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal ride a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel".
Daca pt anul 2006 nu s-au declansat proceduri de executare silita pana acum, debitul din 2006 este prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante cas krmena krmena In perioada 03.2005- 05.2009 am functionat ca PFA in comertul cu manuntul. Zilele trecute am primit o instiintare din care reiese ca figurez in evidentele CAS ... (vezi toată discuția)
Prescriere depunere declaratie catre stat ralucaturcu74 ralucaturcu74 un birou individual de arhitectura are obligatia de a depune annual declaratia 200 privind veniturile realizate,avand termen de depunere data de 25 mai ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor fiscale petricamocan petricamocan pentru stopaj la sursa plus alte datorii la bugetul de stat,din martie 2006, dosarul nu a ajuns inca in instanta dar este spre finalizare,care este ... (vezi toată discuția)