avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... creante CAS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

creante CAS

In perioada 03.2005- 05.2009 am functionat ca PFA in comertul cu manuntul. Zilele trecute am primit o instiintare din care reiese ca figurez in evidentele CAS cu un anumit debit inclusiv majorarile calculate pana la14.02. Nedumeririle mele: avand in vedere ca am facut radierea de le Registrul Comertului in 15.05.2009, de ce in tot timpul cat am functiont nu am fost instiintata de acest debit, de majorari? Ca PFA ar fi trebuit sa citesc toate legile din Romania, sa vad daca nu cumva e vreun articol de lege care ma vizeaza? Ce pot face? Astept raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: krmena , utilizator 10:26, 16 Martie 2011
Codul de procedura fiscala, art. 91 (1) ,,Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel,,
Daca nu s-au declansat procedura de executare silita in termenul de 5 ani pt o perioada debitul a fost prescris.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
George David, Contabil
krmena a scris:

In perioada 03.2005- 05.2009 am functionat ca PFA in comertul cu manuntul. Zilele trecute am primit o instiintare din care reiese ca figurez in evidentele CAS cu un anumit debit inclusiv majorarile calculate pana la14.02. Nedumeririle mele: avand in vedere ca am facut radierea de le Registrul Comertului in 15.05.2009, de ce in tot timpul cat am functiont nu am fost instiintata de acest debit, de majorari? Ca PFA ar fi trebuit sa citesc toate legile din Romania, sa vad daca nu cumva e vreun articol de lege care ma vizeaza? Ce pot face? Astept raspuns. Multumesc.

Ce fel de "instiintare" ati primit? Decizie de impunere (titlu de creanta)? Somatie (titlu executoriu)? Ati platit vreo suma catre CAS pentru veniturile obtinute in calitate de PFA si declarate la fisc?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie contributie sanatate nico_19 nico_19 Buna ziua, va supun atentiei uratoarea problema Tatal meu a fost persoana fizica autorizata pina la 31,12,2011.Din anul 2005 nu a mai declarat si achitat la ... (vezi toată discuția)
Taximetristii trebuie sa plateasca din urma la casa nationala de pensii? alexzeu alexzeu Buna ziua am primit un plic de la Casa nationala de pensii,sa ma prezint la ei de urgenta conform legii 263/2010 art.6 punctu IV ..Am mers acolo si mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Urgent: plata retroactiv asigurari de sanatate?? ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. O persoana figureaza in lista debitorilor CAS, cu o suma de plata de 850 ron, inclusiv penalitati. Totodata, pe siteul CAS a fost publicat TITLUL ... (vezi toată discuția)