Buna ziua! Vreau sa stiu ce taxe trebuie sa plateasca vanzatorul,dar si cumparatorul atat la semnarea unui antecontract de v-c anui apt.de 2 camere ,cat si la semnarea contractului de v-c propriu zis.Cumparatorul foloseste credit si mi-a zis ca trebuie sa semnez contractul de v-c si apoi mi se vor vira banii in cont,totusi,eu nu as vrea sa le dau contractul pana nu imi vad banii in cont.Se poate face o clauza la notar cand se semneaza antecontractul ca sa oblige banca sa imi vireze banii in cont si apoi sa le dau contractul?De asemenea,cine trebuie sa plateasca pt cadastru,intabulare,carte funciara?Va rog sa imi raspundeti cat mai repede posibil,pt ca am tren diseara si trebuie sa plec in provincie pt a face aceste acte.Va multumesc mult! Gabriela.
Vanzatorul nu plateste la antecontract, doar cumparatorul.
La act vanzatorul plateste 2 sau 3 % impozit din valoarea vanzarii iar cumparatorul plateste actele. Trebuie sa semnati actul de vanzare inainte sa primiti banii, caci banca nu are cum sa vireze banii fara act in nici un caz. Insa se poate cuprinde clauza de privilegiu rest de pret care se noteaza la cartea funciara si se radiaza de acolo doar dupa ce primiti toti banii.
Daca nu aveti facut cadastru, asta dureaza. Deci cadastrul, intabularea pe numele dvoastra il faceti si platiti dvoastra, actul de vanzare cumparare il plateste cumparatorul, la fel si intabularea pe numele lui. Este bine totusi ca v-ati informat inainte de a va urca in tren!