avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

buna ziua,
In cat timp primesc indemnizatia de somaj de la depunerea dosarului? daca mi s a incheiat de drept contractul am inteles k in termen de 10 zile trebuie sa depun dosarul, dar 10 zile lucratoare sau calendaristice? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:14, 15 Septembrie 2013
Legea nr.76/2002 prevede :
Art. 38
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării raporturilor de muncă;
....
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

Termenul prevazut la alin.2 este calculat in zile calendaristice si nu in zile lucratoare.
1. De regula in luna urmatoare aceleia in care v-ati inregistrat la Agentia de Somaj veti incepe sa primiti indemnizatia de somaj.

2. Indemnizatia de somaj se plateste in fiecare luna pentru luna anterioara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj lore1507 lore1507 Am inteles ca de la data semnarii incetarii contractului de munca am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul pentru ajutor de somaj. Aceste zile sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj jetli jetli Buna ziua! Am o intrebare, iar din Legea 76/2002 nu ma pot lamuri. Am terminat liceul in 2011 si nu am depus atunci dosar pentru indemnizatia de somaj. Vreau ... (vezi toată discuția)
Drept indemnizatie somaj PETRUPOMPILIU PETRUPOMPILIU Am lucrat din 15-10-2012,17-07-2014,dat demisia ,angajat in data 21-07-2014 pina 21-10-2014,conform art.56 alin(1) lit (I),am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)