avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendã circulație faptã inexistentã
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendã circulație faptã inexistentã

bună ziua,
în data de 11.09.2013 mă deplasam cu auto marca opel tigra cu două u?i,pe dn 67B . în dreptul unei cârciumi cu firma?birt? am fost oprit de un poli?ist . precizez că erau doi .precizez că locul opririi nu este specificat în p.v. s-a prezentat cu numele de [editat] ?i apoi ceva care cred că specifica func?ia ori gradul. am întrebat dacă m-am facut vinovat de vreo încălcare a regulilor de circula?ie mi-a răspus că nu ?i mi-a cerut actele mele ?i ale ma?inii. i le-am dat. precizez că am rămas în ma?ină cu u?a închisă ?i geamul portierei coborât .?i geamul portierei din dreapta era coborât fiindcă eram cu so?ia. apoi după ce a verificat cu deamănuntul acele acte m-a întrebat de dotări ?i mi-a zis că vrea să le vadă. am coborât din ma?ină ?i am deschis portbagajul unde din încăperile specifice am scos dotările;instinctor,trusă medicală,triunghiuri. ?i la această verificare poli?istul întîrzia cu verificarea excesiv de mult timp.trăgea de timp . l-am întrebat dacă pot să pun obiectele vizionate la loc ,?i mi-a spus că ?da?. am închis poortbagajul ?i am a?teptat lângă ma?ină să-mi returneze actele ce le ?inea într-o mână. apoi s-a dus la ma?ina din dotarea poli?iei ?i a venit cu un aparat de măsurarea alcoolemiei rezultatul a fost 0.00 .s-a uitat la mine ?i mi-a spus că mă amedează ?i-mi re?ine certificatul ma?inii întrucât el vede că eu am folie pe geamurile laterale(?!) ?i lunetă .nu mi-a venit să cred urechilor ce aud .eu nu am a?a ceva pe ma?ină .am luat ma?ina din germania,am înscris-o în ro .trecând ma?ina prin rar cu doar două luni în urmă.ma?ina este a?a cum a fost livrată din fabrică fară nici o modificare ori adăugire,totul e original pe ea .degeaba i-am spus că nu am folie pe geamurile laterale ?i lunetă el zicea că am ,prin simpla lui percep?ie care era total contrară realită?ii .a scris în p.v că am folie ?i m-a sanc?ionat cu 20 puncte amendă,1600 ron. ?i ridicarea certificatului. am rămas surprins ?i când am citit p.v. a scris că-l cheamă [editat] ,el s-a recomandat cu alt nume .am scris pe p.v. că este un abuz ?i am semnat. după ce am semnat p.v. ,poli?istul a chemat telefonic un martor asistent care a venit după aprox.20 min. cu o ma?ină cu însemnele unei firme de pază .a?a zisul martor doar a semnat în p.v. ?i a plecat .văzînd numele de pe p.v i-am cerut să-i văd legitima?ia mi-a răspuns că? nu-i de mine să o văd? ,apoi l- am întrebat de ordin de serviciu ,mi-a spus că ?nu are ?i că lui nu-i trebuie a?a ceva? mi-a dat actele fără cerficatul ma?inii ?i cu p.v. pot să spun că i-am spus să sufle ?i el în aparat ,desigur m-ai bine vorbeam singur . ?i totu?i nu-mi dispare acel miros de alcool consumat pe care-l avea în expira?ie acest poli?ist .vă rog să-mi răspunde?i cum pot să fac plâgere contraven?ională care să anuleze abuzul p.v. ?i să-l chem în judecată pentru abuz pe poli?ist ? mul?umesc anticipat .

[Mesaj editat - 2.13 din regulament]
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 14:35, 14 Octombrie 2013
cerere de chemare in judecata prin care cereti anularea procesului verbal de contraventie, restituirea permisului(daca a fost ridicat) si restituirea sumei (daca achitati jumatate din suma in 48 de ore de la inmanarea procesului verbal).
Cu privire la plangere contravenționala trebuie formulată în termen de maxim 15 zile și depusă la instanța de la locul savârșirii faptei. Solicitați anularea procesului verbal pentru motivele pe care le expuneți mai sus. Se depune taxa judiciară de 20 de lei, cererea și procesul verbal. Cu privire la abuz este penal și se depune la poliție, separat.
Am si eu o nedumerire la situatia dvs.: de ce nu ati sunat la 112 sa le spuneti ca sunteti hartuit de un politist beat?
bună ziua,
so?ia a avut ideea de a suna la 112 ,dar a intervenit celălalt poli?ist care i-a spus că o bagă în ma?ina poli?iei cu nr. [editat] ?i -i dă amendă, s-a repezit să-i smulgă telefonul .faptul că so?ia după un anumit timp îi numea cu ?tu? ei considerau că sunt jigni?i .tot timpul cel de-al doilea era cu mâna dusă la tocul pistolului.am avut ?i rămân cu percep?ia că dacă sunam la 112 ,până veneau erau în stare să ne împu?te .precizez că locul de oprire era izolat ,cârciuma?birt? este înconjurată de un gard de peste 2m ,iar undeva la 30 m ,s-au adunat un număr de aproximativ 10 oameni care se uitau la noi,dar ace?tia au dispărut odată cu venirea celui pus ca martor ,ma?ina cu care a venit la apelul telefonic al poli?istlui avea însemnele unei firme de pază [editat] .acea persoană a oprit ma?ina la distan?ă ,astfel că nu i-am putut distinge clar numărul de înmatriculare. v-a?i fi luat la contre cu astfel de oameni dota?i ?i instrui?i ?i pentru a ucide ?......

[Mesaj editat - 2.13 din regulament]
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva Bogdan_25 Bogdan_25 Buna ziua, pe data de 11.11.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in comuna bragadiru, pentru control de rutina.Am oprit, agentul a venit langa ... (vezi toată discuția)
Formulare plangere Matei188 Matei188 Aș vrea să mă ajute și pe mine cineva să fac o plângere împotriva unui PV de la rutieră. (vezi toată discuția)
Fals in acceptul de plata rca East17 East17 Buna ziua, Am ?i eu o problema relativ simpla ?i am nevoie de un sfat în legătură cu următorul pas pe care ar trebui sa-l fac. In 2012, fiind în ma?ina ... (vezi toată discuția)