avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie limita de varsta si de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de varsta si de handicap

Am tata pensionar limita varsta bolnav si catalogat nedeplasabil i s-au intocmit acte de pensie handicap asa am inteles eu. Se poate asa ceva tata are 73 ani s-au este o alergatura inutila.Poti sa ai si pensie de limita varsta si de handicap?S-ar putea obtine in asemenea caz si venit de insotitor?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:39, 16 Septembrie 2013
E vorba de indemnizatie de handicap, este altceva decat pensia de invaliditate. Daca i se acorda gradul GRAV CU ASISTENT PERSONAL, poate beneficia la alegerea lui sau a reprezentantului sau la asistent personal cu carte de munca sau indemnizatia de insotitor in cuantum de 80% din valoarea punctului de pensie de 762,1 lei adica 610 lei.
Indemnizatia de handicap se poate cumula cu orice tip de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Tinand cont ca venitului minim garantat a crescut la 800 lei incepand cu data de 1 iulie 2013, nu ar fi trebuit sa se modifice si punctul de ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap palsecam palsecam Buna ziua, Mama mea este, din anul 2000, persoana cu handicap grav, gr. I, cu asistent personal. Doreste sa renunte la asistent si ar vrea sa stie daca, in ... (vezi toată discuția)