avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA PFA cu norma de venit facturi in strainatate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA PFA cu norma de venit facturi in strainatate

Buna seara,

In viitorul apropiat urmeaza sa am contract de colaborare cu o firma din Anglia. Pana acum se pare ca o sa-mi desfasor activitatea sub forma unui PFA (cu norma de venit), cod CAEN 6202 (consultanta in domeniul IT).

Intrebare tehnica: Stiti cumva daca trebuie sa facturez TVA sau nu? Firma din Anglia este platitoare TVA.

Cel mai probabil in cursul anului viitor o sa depasesc si plafonul TVA (50.000 Euro).

Cum merita sa fac PFA-ul, platitor sau neplatitor TVA?
Cum se procedeaza cu facturarea, plata TVA-ului? Cine plateste TVA-ul?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
O seara cat mai placuta in continuare!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:49, 14 Octombrie 2013
Cel mai bine este sa va inscrieti ca platitor de TVA si sa va inregistrati in ROI pentru a putea factura partenerului englez cu taxare inversa (adica fara TVA).
Buna ziua,

Ce se intampla in cazul in care firma din Anglia nu este inregistrata in scopuri de TVA? Mentionez ca este vorba de o II platitoare de impozit pe venit.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
sprite_designer, utilizator
Tinans cont ca se incadreaza la "vanzare la distanta"( cred- dar mai trebuie cercetata problema) , daca nu e inregistrat clientul , facturati cu TVA romanesc pana depasiti plafonul de inregistrare in anglia si atunci facturati cu tva englezesc. (doar pt acel client). In rest cu tva romanesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa-colaborare in ue-plata tva in ro liviusurdu liviusurdu Buna ziua, Sunt inregistrat in Romania ca PFA cu norma de venit (cod caen 6202-consultant IT) neplatitor de TVA (doar inregistrat in scop de TVA pentru a ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara utilaj si materie prima valervalentin valervalentin Buna ziua, In cazul in care doresc sa infiintez o \"Intreprindere individuala\" si sa achizitionez, la inceput de activitate, un utilaj-cart din UE, de nou, ... (vezi toată discuția)