avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara

Buna ziua, ma numesc CT si am o intrebare in legatura cu recuperarea pensiei alimentare datorate de tatal meu, printr-o sentinta definitiva din anul 1990. Trebuie sa mentionez ca aceasta pensie alimentara nu a fost platita niciodata. As vrea sa stiu daca aceasta suma de bani (700 lei in 1990) poate fi recuperata , si daca da, care ar fi procedura . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cristiant111789 , utilizator 22:35, 16 Septembrie 2013
Pai reprezentantul tau legal ce a facut? Nu mai poti recupera acum nimic.
Nu mai puteti recupera nimic nu mai exista nici o datorie s.a prescris.
Poti recupera - prin intermediul unui executor judecatoresc - pensia alimentara pe ultimii 3 ani, daca mai ai dreptul la ea, adica nu ai implinit inca 26 ani si continui studiile superioare la o facultate, cursuri de zi.
Pensia de intretinere poate fi recuperata pentru ultimii trei ani de zile (hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept).

Adresati-va unui executor judecatoresc.

Succes.

Stoica Ioana a scris:
Pensia de intretinere poate fi recuperata pentru ultimii trei ani de zile (hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept).
Adresati-va unui executor judecatoresc.
Succes.

din 90 sunt 23 ani, poate doar daca e student pana la 26 ani.

Alte discuții în legătură

Pot sa mai obtin pensia de intretinere din urma? Sandra_cristina Sandra_cristina buna ziua! am si eu o nelamurire....mama mea in data de 13.09.1990 l-a dat pe tatal meu in judecata pentru stabilirea paternitatii , plata pensiei alimentare , ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mat69 mat69 fiiul meu in varsta de 21 ani a facut plangere penala la politie pentru neplata pensiei alimentare di 1994 pana martie 2012. In ianuarie acestui an m-a dat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita MarinAdrianaIonela94 MarinAdrianaIonela94 Buna seara, Am 22 de ani si parintii mei sunt despartiti de cand eu aveam cateva luni. Eu sunt trecuta pe numele tatalui mei,el si mama fiind necasatoriti, ... (vezi toată discuția)