avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde se delimiteaza raspunderea asociatiei si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde se delimiteaza raspunderea asociatiei si intervine raspunderea proprietarului

Ne confruntam (asociatia de proprietari) cu o problema,tehnica sau de interpretare. La WC-ul de serviciu s-a spart teava de alimentare cu apa rece dupa teul din coloana dar pana in robinet. Dupa unii este responsabilitatea asociatiei dupa altii este a proprietarului. Doream sa stiu daca este reglementata legal si care este articolul din lege. Va multumesc si astept raspunsul domniilor voastre. Cu stima
Cel mai recent răspuns: poparlan , utilizator 15:52, 16 Septembrie 2013
proprietarul este bransat (legat) la instalatia comuna. bransamentul este considerat ca parte comuna pana la inclusiv robinetul de izolare al proprietarului (asa se face la toate lucrarile de racordare, ap, gaz, caldura), deci prin cosecinta robinetul de izolare delimiteaza partea comuna de cea individuala si teul
Poate pana la apometru sau mai inainte cu 3 cm de locul in care s-a montat robinetul sau apometrul, ca asa i-a venit instalatorului, acolo i-a placut lui sa monteze un robinet...
nu, asa se face bransamentul, pt. ca de la robinet incolo, eu proprietar pot sa ma leg cum si cu ce doresc
de alfel vezi si istalatia de termoficare de intrare de la bloc (parte a radetului este teava de intrare in bloc, robinet de izolare, parte de contorizare si primul robinet aval de contor, la fel este si apa)
Bine, inchideti robinetul de la wc de sus sa vedeti ce se intampla. Au ceilalti vecini apa sau li s-a oprit si lor? Asta inseamna comun, cand beneficiaza toti sau sufera toti.

Eu mi-am schimbat vasul wc-ului si bazinul. Pe tevusca aia orizontala instalatorul mi-a pus un dop si m-a conectat din alta parte a tevii verticale. Asta inseamna ca am modificat proprietatea comuna? Nu, mi-am mutat locul de conectare in teava comuna, adica aia verticala.

Chestia cu RADET-ul este alta mancare de peste. Acolo este o limita de proprietate stabilita prin contract.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
elga50, moderator
aceeasi limita de proprietate ar trebui sa se aplice si in bloc (proprietate comuna, si individuala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Problema cu teava colectoare de la wc androidu androidu Eu am o problema, Vecinul de linga mine are teava fisurata, mai exzact teul care face legatura intre wc ul meu si wc ul lui si trebuie schimbata ,iar ... (vezi toată discuția)