avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces verbal de contaventie! ajutor!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces verbal de contaventie! ajutor!

buna ziua! am fost oprit sambata, intr-o comuna, de catre un echipaj de politie. mi s-a spus ca rulam cu 44km mai mult, peste limita legala. mi s-a dat amenda si puncte pe permis. se pare ca am fost surprins de un radar mobil dintr-o masina.
la alte mentiuni am scris" nu am mentiuni".
pt. ce motive as putea contesta procesul verbal???
politistul a trecut tot in procesul verbal, insa nu mi-a trecut cu cati km mergeam ci cu cat am depasit.

Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 20:13, 23 Martie 2009
In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
si eu v-am scris ca am trecut la alte mentiuni: "nu am mentiuni" si am semnbat.
acum ce mai este de facut?
pe orice motiv. Puteti pur si simplu sa o contestati pt ca nu o considerati legala iar in fata instantei dezbateti.

- aparatul radar nu era verificat, omologat....
- politistul nu era de serviciul
- transportati o persoana grav bolnava

Depinde.... Va sfatuiesc sa consultati un avocat.
poti contesta procesul verbal dar nu prea ai temei legal. greseala ta a fost atunci cand nu ai trecut obiectiile pe care le aveai de facut si crede-ma chiar daca nu ai obiectii gaseste ceva!
dorians a scris:

pe orice motiv. Puteti pur si simplu sa o contestati pt ca nu o considerati legala iar in fata instantei dezbateti.

- aparatul radar nu era verificat, omologat....
- politistul nu era de serviciul
- transportati o persoana grav bolnava

Depinde.... Va sfatuiesc sa consultati un avocat.
varianta cu politistul nu era de serviciu cade pt ca un politist este considerat a fi la datorie sau de serviciu oricand.

Alte discuții în legătură

Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)
Adresa tamponare trecuta gresit in pv ma poate ajuta sa obtin anularea pv-ului? sau inlocuirea amenzii cu avertisment? tudoracherazvan tudoracherazvan Revin cu o intrebare in urma unei tamponari am fost gasit vinovat de politistul constatator tamponarea sa petrecut in piata alba iulia nr 8 in fata bcr-ului , ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda Avecc Avecc Buna ziua, Va rog cei care aveti experineta sa aruncati un ochi peste aceasta plangere si sa imi spuneti daca este ok. Vreau sa o trimit ... (vezi toată discuția)