avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces verbal de contaventie! ajutor!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces verbal de contaventie! ajutor!

buna ziua! am fost oprit sambata, intr-o comuna, de catre un echipaj de politie. mi s-a spus ca rulam cu 44km mai mult, peste limita legala. mi s-a dat amenda si puncte pe permis. se pare ca am fost surprins de un radar mobil dintr-o masina.
la alte mentiuni am scris" nu am mentiuni".
pt. ce motive as putea contesta procesul verbal???
politistul a trecut tot in procesul verbal, insa nu mi-a trecut cu cati km mergeam ci cu cat am depasit.

Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 20:13, 23 Martie 2009
pai tocmai asta este nu trebuia sa scrieti ca nu aveti mentiuni si sa semnati. eu va dau sfaturi pur teoretice, cel mai bine ar fi sa apelati la un avocat specializat pe contencios administrativ! va mai pot spune sa contestati totusi in instanta procesul verbal asa vi se suspenda executarea sanctiunii pana la solutionare!
In primul rand verificati daca procesul verbal nu intruneste conditiile prevazute in art 17 din OG 2 /2001 privind regimul juridic al contraventiilor:
Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

Daca nu sunt motive de nulitate a procesului verbal, in puteti contesta si solicitati ca politia sa faca dovada ca radarul este verificat metrologic si sa trimita si inregistrarea video.
In principiu aveti dreptate DAR
Activitatea de minitorizare se desfasoara in baza unei programari iar daca echipajul era in alt loc dacat cel stabilit nu este ok

au fost cazuri in care radarul trebuia sa se intr-o localitate iar acesta era amplasat la iesirea din localitate (in afara limitei teritoriale) ceea ce evident nu era tocmai legal...

Dar cum spuneam in opinia mea pot sa fie angajate mai multe piste insa nu se poate garanta o reusita.
Credeti ca ar merita efortul??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)
Adresa tamponare trecuta gresit in pv ma poate ajuta sa obtin anularea pv-ului? sau inlocuirea amenzii cu avertisment? tudoracherazvan tudoracherazvan Revin cu o intrebare in urma unei tamponari am fost gasit vinovat de politistul constatator tamponarea sa petrecut in piata alba iulia nr 8 in fata bcr-ului , ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda Avecc Avecc Buna ziua, Va rog cei care aveti experineta sa aruncati un ochi peste aceasta plangere si sa imi spuneti daca este ok. Vreau sa o trimit ... (vezi toată discuția)