avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort inaintat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort inaintat

De comun acord din vina comuna,am inaintat divortul!Pentru pronuntarea divortului( ca sa scapam mai repede)am fost de acord sa motivam ca nu ne mai intelegem,s-au racit relatiile dintre noi ea fiind plecata din tara din 2004.Eu am ramas cu fetita(acum 16 ani are)
Nu sa schimbat nimic in aceasta privinta nimic pana oct.2008 cand a luat-o si fata cu ea.Avem un apartament cumparat(din 2007 ianuarie) cu imprumut din banca,plus rata la masina(ratele eu le platesc).Din septembrie 2008 nu a contribuit nici la casa fiind suportate de mine toate imprumuturile.Foarte greu ma descurc!Nu-mi ramana mai nimic dupa ce platesc facturile etc.Nu a interesat-o deloc din ce traesc,cum ma descurc!Din contra s- a interesat la banci daca am platit!
Deci sa revin la divort,am trecut in cererea de divort ca ea este casnica,ca ea sta cu fetita in apartamentul familiei,ca eu m-am mutat la tata(toate au fost sugerate sa mearga mai repede,mai simplu)Dar eu am impresia ca nu am procedat bine deloc!Eu pot fi acuzat de parasire de domiciliu,abandon de familie????
Eu in realitate stau in apartament,ea cu fetita nu sunt in tara.Pot sa ramin pe drumuri figurind ea , ca si casnica si eu plecat din casa???
Ea are masina ei acolo.bani stransi care sunt tot bunuri,venituri dobandite in timpul casatoriei.Ce are ea acolo ,figurind casnica cade din socoteala mea!Numai ce avem aici se imparte!Vrea jomatate din tot acum!Am fost pacalit!!!
Ce pot sa fac?Se poate scimba ceva??Alt aspect ,am declarat fals ca e casnica si ca sta in apartament!Defapt alta e realitatea.
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 20:34, 23 Martie 2009
Nu puteti fi acuzat nici de parasire de domiciliu nici de abandon de familie. Daca nu ati partajat bunurile comune exista posibilitatea remnedierii acestei situatii. Luati legatura cu un avocat
Prima infatisare va fi pe 4 mai.
Avem deocamdata avocat comun!Este necesar sa-mi iau un avocat separat??Partajul initial am stabilitt la buna intelegere!Jumatate din apartament si fiecare cu masina lui!Dar nu mai vrea asa!Agoniseala ei ramane numai al ei plus vrea jumate din masina mea!Tot ce a strans sunt bunuri comune dupa lege!Nu mi se pare corect sa impartim numai bunurile din tara!Nu as fi avut pretentii deloc daca era corecta dar nu e deloc.Ea figurind casnica,nu are cum sa demostreze veniturile de supravietuire cu copilul!Poate se obtina casa si sa ma lase pe mine pe drumuri,avand fetita cu ea??Ea si cu bani si cu masina si cu apartamentul si eu cu nimic!Eu am martori ca stau la aceasi adresa,ca nu e casnica si ca e plecata din tara!Plus ca eu am platit toate datoriile singur.Am ajuns sa iau medicamente din cauza grijilor,stresului!
Angajati va un alt avocat si modificati cererea de divort in sensul celor aratate de dvs.Pentru partaj , deocamdata nu aveti dvs. interesul sa il cereti , intrucat locuiti in imobil .Cota de 1/2 din ratele platite de dvs. i se vor imputa in lotul ei la momentul partajului de bunuri comune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj. paloma1 paloma1 Buna tuturor, Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)
Divort - sanctionare adulter alina84mrc alina84mrc Buna ziua! O ruda de-a mea este intr-un impas,in sensul ca sotia lui a plecat de acasa si locuieste cu un alt barbat. Care ar fi metoda ca ea sa nu ... (vezi toată discuția)
Sotia a parasit caminul conjugal! sorinacio sorinacio Nu am batut-o , nu i-am facut nimic rau, asa a hotarat ea , sa plece cu unul mai tanar, ce pot face, trebuie sa anunt politia? nu am mai tinut legatura cu ea, ... (vezi toată discuția)