avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sotia a parasit caminul conjugal!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sotia a parasit caminul conjugal!

Nu am batut-o , nu i-am facut nimic rau, asa a hotarat ea , sa plece cu unul mai tanar, ce pot face, trebuie sa anunt politia? nu am mai tinut legatura cu ea, nu am divortat inca cu acte ca nu stiu de unde sa o iau! si in plus imi vin si somatii de la banca , ea a facut un credit de consum , si dupa cum se vede, nu il plateste! sunt eu cel care trebuie sa ilplatesc?, pot fi tras de ,,maneca" de banca? ma pot obliga cu ceva?
astept sfaturi si raspunsuri! va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:38, 18 Ianuarie 2010
Incepeti prin a consulta si apoi,angaja,un avocat care sa va ajute sa formulati actiune de divort si de partaj(separat sau simultan).
Faptul ca sotia a parasit domiciliul conjugal este o proba intr-un eventual proces de divort.
Puteti lua legatura cu sotia si sa divortati de comun acord,daca nu sunt copii rezultati din casatorie.
De asemeni puteti face un o tranzactie in cadrul procesului de partaj,conf.art.271 c.pr.civ. si totul sa se termine destul de repede,in 2-3 luni.
Daca a parasit domiciliul conjugal aveti motiv de divort.
Ce bunuri ati avea de partajat, bunuri dobandite in timpul casatoriei?
Corect, trebuie sa divortati daca a parasit caminul conjugal, ce ati mai asteptati
Referitor la somatiile de la banca ,pentru creditul de consum , pe care nu-l mai plateste, daca nu aveti nicio obligatie in contractul de credit de consum nu va faceti griji.
Succes!
Avem un baiat dar este major, are 18 ani, si de impartit nu prea am ce, caci deocamdata avem un teren care mi-a fost cumparat de parinti dar care e o problema , actul de vanzare cumparare e pe numele parintilor 1/2 si al nostru 1/2, si pe acest teren am ridicat o cladire, care e neterminata deocamdata si la care pentru moment nu am acte, si ar mai fi 2 dacii vechi una pe numele ei si alta pe numele meu, dar eu nu am carnet si ea cand a plecat a plecat si cu masina mea, caci a ei a dat-o lu fratisu. si cu banca sigur nu o sa am probleme?,
va multumesc la toti.!
buna ziua!
introduceti actiunea de divort, nu mai asteptati!
cu priviere la partaj asteptati divortul.
ceea ce va intra in masa partajabila va fi cota de 1/2 din acel teren.
creditul de consum este doar pe numele doamnei sau dvs sunteti coplatatitor?

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal de catre sotie cu act de mana semnat Dan Mihai Dan Mihai Buna seara Va rog din suflet , am si eu o problema cu Sotia de 4 saptamani a plecat de acasa , a venit mama ei sora ei , si a luato de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața ! as dori sa știu ce pași trebuie parcurși ... ana duican ana duican Buna dimineața ! As dori sa știu ce pași trebuie parcurși pentru divorț , fiind implicați 2 minori , locuința comuna fiind construită pe terenul “ ... (vezi toată discuția)
Partaj gabita78 gabita78 Buna ziua. Varul meu impreuna cu sotia au cumparat un apartament cu Prima Casa in urma cu 2 ani. Acum se gandesc la divort. Creditul e pe numele amandurora si ... (vezi toată discuția)