avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna dimineața ! As dori sa știu ce pași trebuie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna dimineața ! As dori sa știu ce pași trebuie parcurși ...

Buna dimineața ! As dori sa știu ce pași trebuie parcurși pentru divorț , fiind implicați 2 minori , locuința comuna fiind construită pe terenul “ oferit cadou “ de soacra , toate actele pana in prezent fiind pe numele acesteia ?
Contează cine inițiază aceasta acțiune ? Dacă plec impreuna cu copiii înainte de a demara procesul de divorț , se considera părăsirea domiciliului conjugal ? Vârsta copiilor este 2, respectiv 8 ani .
Mulțumesc frumos pentru răspuns !
Întâi se finalizează divorțul ulterior printr o alta acțiune partajul.Pt divorț puteți sa plecați fără probleme este doar o legenda aceasta sintagma a părăsirii domiciliului,nu va influenta cu nimic divorțul.. Ar fi bine ca la scurt timp după plecare sa introduceți acțiunea de divorț.La partaj se împart bunurile dobândite în timpul căsătoriei,la casa construita pe terenul.soacrei discuția e mai ampla..O sa aveți nevoie de av e recomandat sa va pregătiți din timp..
Nu are nicio importanta cine initiaza procedura de divort, conteaza sa se probeze motivele temeinice pentru care casatoria nu mai poate continua.

Chiar daca plecati cu cei mici din casa, nu exista notiunea de parasire de domiciliu. Nu consider ca plecati cu 2 copii de bine ce va era acasa.

Insa tot ar trebui macar sa discutati cu un avocat ca sa intelegeti ce drepturi aveti ambii pentru ca probabil va fi o custodie comuna, cu program de vizitare. Deci copii vor trebui ajutati sa se adapteze noii situatii, caci ei isi vor petrece timp si cu tatal lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie sau parasire de domiciliu? ariana03 ariana03 Buna ziua, Acum 2 saptamani, in urma unor discutii cu sotia, aceasta din urma a luat copilul minor si a plecat de acasa. As dori sa stiu ce pot face in ... (vezi toată discuția)
Dacă îmi iau copilul si plec Matthias2019 Matthias2019 Buna seara dacă imi iau copilul de un an și plec la domiciliul dinainte de căsătorie deoarece nu mă mai inteleg cu el pot pierde copilul Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)