avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua ! Nu mă mai înțeleg cu soțul meu de ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua ! Nu mă mai înțeleg cu soțul meu de ani de zile ...

Bună ziua ! Nu mă mai înțeleg cu soțul meu de ani de zile și am luat hotărârea să mă despart de el . Copii sunt în totalitate de acord să mă despart de tatăl lor chiar dacă ei au vârste cuprinse între 8 și 11 ani . Întrebarea mea este ,mă poate băga la părăsire de domiciliu dacă eu plec cu toți cei 3 copii? Copii nu mi părăsesc orice ar fi
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 10:51, 11 Decembrie 2024
Puteți sa plecări când și unde doriți.Am repetat de zeci de ori pe acest forum nu exista în actuala legislație reglementata aceasta sintagma de părăsite a domiciliului conjugal,este o legenda urbana.Recomandat este după ce plecați sa discutați cu un av și sa începeți demersurile pt divorț,stabilire domiciliul minori,custodie,pensie de întreținere etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteți proprietatea nimănui, plecați oricand și oriunde doriți dvs, nu exista infractiune de parasire de domiciliu. La fel de ușor poate sa plece și soțul, nu doar dvs, nimeni nu poate fi lipsit de libertate și ținut cu forța intr-un loc în care nu își mai dorește sa fie, indiferent ca vorbim de familie, loc de munca etc.
Nu trebuie nici ca minorii sa fie de acord cu divortul, sau soțul dvs.
Doar dvs sunteți cea care decide ce vrea, nu trebuie sa aveți aprobarea nimănui.
Contactați un avocat și demarati procesul de divort, stabilirea locuinței copiilor la dvs, program de vizita pentru tata, pensie de întreținere etc.
Separarea în fapt trebuie transpusa și în drept, printr-o hotarare judecatoreasca.
Felicitări pentru curajul și șansă acordata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părăsire domiciliu, 2 copii ,anterior divorțului,cum afectează ... James and hear James and hear Părăsire domiciliu, 2 copii ,anterior divorțului,cum afectează restul procesului? mulțumesc (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog frumos sa ma ajutați cu niște informații. ... DeaD DeaD Bună ziua! Vă rog frumos sa ma ajutați cu niște informații. Sunt căsătorită, având un copil de 14 ani, iar relația cu soțul nu este deloc bună, ... (vezi toată discuția)
După 10 ani de căsătorie, divorț. vreau să plec din casă cu cei doi minori, cum să fac ca să nu mă bage la părăsire de domiciliu? Katycre84 Katycre84 Bună seara! După 10 ani de căsnicie cu bune si cu rele dar mai multe rele violență , lipsă de libertate nu aveam voie să ies din casă fără acordul ... (vezi toată discuția)