Bună ziua ! Nu mă mai înțeleg cu soțul meu de ani de zile și am luat hotărârea să mă despart de el . Copii sunt în totalitate de acord să mă despart de tatăl lor chiar dacă ei au vârste cuprinse între 8 și 11 ani . Întrebarea mea este ,mă poate băga la părăsire de domiciliu dacă eu plec cu toți cei 3 copii? Copii nu mi părăsesc orice ar fi
Puteți sa plecări când și unde doriți.Am repetat de zeci de ori pe acest forum nu exista în actuala legislație reglementata aceasta sintagma de părăsite a domiciliului conjugal,este o legenda urbana.Recomandat este după ce plecați sa discutați cu un av și sa începeți demersurile pt divorț,stabilire domiciliul minori,custodie,pensie de întreținere etc.
Nu sunteți proprietatea nimănui, plecați oricand și oriunde doriți dvs, nu exista infractiune de parasire de domiciliu. La fel de ușor poate sa plece și soțul, nu doar dvs, nimeni nu poate fi lipsit de libertate și ținut cu forța intr-un loc în care nu își mai dorește sa fie, indiferent ca vorbim de familie, loc de munca etc.
Nu trebuie nici ca minorii sa fie de acord cu divortul, sau soțul dvs.
Doar dvs sunteți cea care decide ce vrea, nu trebuie sa aveți aprobarea nimănui.
Contactați un avocat și demarati procesul de divort, stabilirea locuinței copiilor la dvs, program de vizita pentru tata, pensie de întreținere etc.
Separarea în fapt trebuie transpusa și în drept, printr-o hotarare judecatoreasca.
Felicitări pentru curajul și șansă acordata!