avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... După 10 ani de căsătorie, divorț. Vreau să plec ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

După 10 ani de căsătorie, divorț. Vreau să plec din casă cu cei doi minori, cum să fac ca să nu mă bage la părăsire de domiciliu?

Bună seara! După 10 ani de căsnicie cu bune si cu rele dar mai multe rele violență , lipsă de libertate nu aveam voie să ies din casă fără acordul lui, am hotărât să îmi iau inima in dinți și să plec pentru a 3 oară cu doi minori, el fiind în străinătate mia spus să părăsesc domiciliu doar cu hainele și fără nimic, casă făcută în timpul căsniciei și alte bunuri,ce as putea face?pentru a nu mă băga la părăsire de domiciliu?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Katycre84 , utilizator 23:07, 25 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista parasire de domiciliu,
Daca ati hotarat asam in sensul ca nu se mai poate trai alaturi de sotul dvs. ,sunteti libera sa plecati si sa depuneti actiunea de divort.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În legislația mioritică, sintagma menționată de dvs nu este reglementată, este un mit mai mult rural decât urban!
Puteți pleca liniștită deși dacă el este în străinătate, nu văd de ce plecați, mai ales dacă apartamentul este un bun comun.
Depuneți acțiunea de divorț, solicitați stabilirea domiciliului minorilor la dvs, pensie de intreținere, dacă sunteți sigură de decizie!
Pentru motive temeinice, eu am
obținut chiar autoritatea părintească exclusivă pt mamă, deși regula este cea comună!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Poate să-mi pună interdicție să nu p0t
Părăsi țara cu minori? Precizez ca copii sunt născuți în italia și au buletine italiene ,deci nu am nevoie de procură

Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare Lorena13 Lorena13 Buna ziua. Am o intrebare, daca ma puteti ajuta: Din casnicia cu sotul meu a rezultat un copil minor, acum are varsta de 3 ani. Noi, parintii avand locuinte ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului IrinaDumitrescu IrinaDumitrescu Poate parasirea domiciliului duce la pierderea dreptului la bunurile comune? Daca sotia a parasite domiciliul din cauza alcolismului sotului, e posibila ... (vezi toată discuția)
Divort la notar sau instanță? Maria19931 Maria19931 Buna ziua, am nevoie de un sfat va rog. Suntem impreuna de 4 ani, casatoriti civil de 3, iar in urma acestei relatii avem un copil de 3 ani. Am hotarat sa ... (vezi toată discuția)