avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parasirea domiciliului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parasirea domiciliului

Poate parasirea domiciliului duce la pierderea dreptului la bunurile comune? Daca sotia a parasite domiciliul din cauza alcolismului sotului, e posibila pierderea dreptului? Va multumesc.
Noțiunea de “parasire a domiciliului” nu are niciun temei legal, nu există în legislația mioritică, este un mit mai mult rural decât urban, eu il vad ca pe un mijloc utopic de constrangere morala, o plasmuire a imaginatiei unor oameni ce vor sa manipuleze.
Daca nu sunteti fericita, aveti liberul arbitru sa plecati!
Nu conduce, nici prin reducere la absurd, la pierderea drepturilor asupra bunurilor comune.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Colegul are perfecta dreptate 2 mituri urbane au intrat in mentalul colectiv cel cu , ,,parasirea domiciliului conjugal"" si al doilea cu relatia de concubinaj care dupa n ani creaza drepturi asupra bunurilor ,celuilalt partener.Plecati linistita,cautati un av si introduceti actiunea de divort
Apreciez parerea Dvs. Era pur si simplu o parere pe care voiam s-o aflu pt cazul actual al mamei mele.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Sunt de acord cu Dvs dar dat fiindca momentan sincer cunosc doar logia legislatiei britanice, legislatia Romana mi se pare ca poate insusi cele mai stranii concepte

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După 10 ani de căsătorie, divorț. vreau să plec din casă cu cei doi minori, cum să fac ca să nu mă bage la părăsire de domiciliu? Katycre84 Katycre84 Bună seara! După 10 ani de căsnicie cu bune si cu rele dar mai multe rele violență , lipsă de libertate nu aveam voie să ies din casă fără acordul ... (vezi toată discuția)
Partaj maiaz37 maiaz37 Am divortat anul trecut, in ianuarie, dupa 20 de ani de canicie.Am doi baieti de 21 si respectiv 16 care , manipulati fiind, au ramas in incredintarea ... (vezi toată discuția)
Miturile justitiei. avocatura voodoo. Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici O prietena a carei minte plina de istetime, culoare si imaginatie face lumina peste tot pe unde ochii ei foarte albastri isi lasa binevoitori privirea mi-a ... (vezi toată discuția)