Buna ziua. Am o intrebare, daca ma puteti ajuta: Din casnicia cu sotul meu a rezultat un copil minor, acum are varsta de 3 ani. Noi, parintii avand locuinte proprii dinaintea casatoriei, iar in prezent, eu, sotia, locuiesc impreuna cu copilul la sot. In cazul in care, din cauza neintelegerilor dintre noi, vreau sa parasesc locuinta, impreuna cu minorul, mutandu-ne la domicilul meu, cum ar trebui sa procedez, ca tatal (care e in stare de multe rautati) sa nu ma dea in judecata pentru parasirea domiciliului si sa-mi ia si copilul? As putea sa fac un act notarial sau orice altceva in care sa stipulez motivele care au condus la decizia mea? Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Nu exista infractiunea sau contraventia ,,PARASIRII DOMICILIULUI CONJUGAL!"
Plecati si cereti divortul in instanta.
Daca-l stiti violent fizic sau verbal-psihic, solicitati ordin de protectie.
Copilului i se va stabili exercitarea in comun a autoritatii parintesti si, in proportie de 99%, domiciliul la mama.
Consultati un avocat!
Părăsirea de domiciliu este un mit mai mult rural decât urban, izvorât probabil din imaginația unor domni ce doresc să-și tină soțiile lângă ei, speculându-le naivitatea!
Puteți pleca liniștită dacă ați luat această decizie, contractați servicii avocațiale pentru a obține exercitarea autorității părintești doar de dvs (sau comună, după caz), pensie de întreținere, etc!
Custodie minor
jana orascu
cum pot obtine custodia unui minor de 4 ani daca sotul e agresiv si violent si intentionez sa divortez ? E mai bine sa raman in domiciliul comun sau sa iau ... (vezi toată discuția)