avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soacra cu demență si siguranta copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soacra cu demență si siguranta copiilor

Bună ziua .
Soacra mea suferă de demență. Locuiește împreună cu noi. În ultima perioadă a devenit agresivă. Soțul meu nu vrea să accepte realitatea. Eu ma tem pentru siguranța copiilor si a mea.
Dacă plec cu copii din casă ,înainte să divortam, risc să pierd custodia copilului minor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iici , utilizator 18:25, 4 Iulie 2020
Buna ziua,
Nu riscati nimic, puteti pleca linistita.
Nu ar strica sa apelati la un avocat macar pentru o consultatie in legatura cu procesul de divort, daca nu va permiteti si reprezentare
Mulțumesc frumos
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Parasiti locuinta comuna, insa luati si copiii cu dumneavoastra.

Neintelegerile grave reprezinta un motiv de divort.

Depuneti actiunea de divort, locuinta minorilor este stabilita la mama, intr-o proportie covarsitoare.( conform art. 400 din Codul civil ).

Instanta de judecata da eficienta principiului preeminentei interesului superior al minorului.

Orice masura este luata in acord cu principiul sus expus.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Mulțumesc frumos pentru răspuns
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parasirea locuintei conjugale poate fi facuta inclusiv in interesul minorilor. Oricum ar fi insa nu riscati pierderea autoritatii parintesti.

Ceea ce trebuie insa sa aveti in vedere este ca minorii sa isi poata vizita tatal (si aici va trebui sa gasiti solutii caci sotul va ramane sa locuiasca in acelasi imobil cu soacra dvs).

Alte discuții în legătură

Divort 12021208 12021208 Buna ziua va rog sa-mi Spuneti ce pași trb sa urmez ptr divort.Sunt însărcinată și m-ai am un copil de 1a6l . Relația mea cu soțul este plină de ... (vezi toată discuția)
Risc sa pierd copiii daca plec din tara la munca? cameliaraici cameliaraici Vreau sa plec din tara la munca in germania, am doi minori incredintati doar mie cu drep de decizie asupra lor, daca plec din tara pentru un an si-mi las ... (vezi toată discuția)
Divorț și tutela copil Catalina berbec Catalina berbec Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ... (vezi toată discuția)