Buna ziua va rog sa-mi Spuneti ce pași trb sa urmez ptr divort.Sunt însărcinată și m-ai am un copil de 1a6l . Relația mea cu soțul este plină de neînțelegeri și acuze. Mi-am dorit foarte mult copilul și nu pot pleca fara el. Am încercat de doua ori sa plec dar mi-a spus ca pot sa plec dar fara copil. Dacă incerc sa iau copilul ma acuza de răpire și părăsire de domiciliu. Va rog sa ma ajutati sa divortez dar fara sa-mi pierd copii.
Buna ziua,
Puteti pleca cu copilul, nu are de ce sa va acuze.
Dar inainte de a plecare discutati cu un avocat pentru a demara procedura de divort, stabilirea domiciliului copilului la dvs., pensie alimentara, drept de vizita...
Aveți liberul arbitru să plecați, nu există reglementată sintagma de "părăsire de domiciliu", deci nu produce nici efecte!
Însă contractați servicii avocațiale și solicitați stabilirea locuinței la dvs, pensie, etc!
Puteti parasi locuinta comuna oricand,optiunea dumneavoastra nu trebuie sa fie una argumentata.
Optiunea de a parasi locuinta comuna este data de faptul ca aveti grave neintelegeri, in relatia maritala.
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea promovarii divortului.
Masurile referitoare la copii sunt transate in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.
Locuinta minorilor, intr-o proportie covarsitoate, este stabilita la mama.
Totusi, pentru a va edifica, apelati la un avocat, informatiile pe care le-ati furnizat nu sunt suficiente,pentru a analiza in concret speta dedusa judecatii.
Daca prezentantati garantii materiale si morale, in procesul de crestere si educare, instanta de judecata va stabili locuinta minorilor la dvs.