avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua. Varul meu impreuna cu sotia au cumparat un apartament cu Prima Casa in urma cu 2 ani. Acum se gandesc la divort. Creditul e pe numele amandurora si in urmatorii 3 ani nu pot vinde apartamentul sa plateasca creditul si sa-si imparta diferenta caci nu le permite contractul. Ea ar vrea sa renunte, se pare la apartament, asa zice deocamdata, dar se pot face ceva acte notariale sa preia el creditul in continuare si sa-i ramana lui apartamentul, sau ce s-ar putea face? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:20, 12 Septembrie 2014
Fie pe cale notariala (daca sotii sunt de acord) fie pe cale judecatoreasca (daca nu se inteleg) se poate desface casatoria si stabili regimul juridic al bunurilor dobandote in timpul casatoriei inclusiv in privinta apartamentului.
Trebuie acordul bancii.
Sigur ca este necesar si acordul bancii .... deocamdata insa e necesar sa se lamureasca sotii in ce directie merg ... ca sa stiti ce solicitati bancii.
Partaj cu acordul bancii, pt preluarea ratelor prin act aditopnal, trebuie si acordul fondului de garantare.
Intai sa divorteze si apoi vor face si partajul amiabil la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa divortez la notar? monica2000 monica2000 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. am 24 de ani sotul are 32, suntem casatoriti de 2 ani si in ultima perioada nu ne mai intelegem. suntem impreuna ... (vezi toată discuția)
N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)