Buna ziua,
as avea nevoie cat mai repede de o solutie - cum sa imi innoiesc buletinul - in situatia urmatoare:
- m-am casatorit si am luat numele sotiei, cartea mea de identitate fiind anulata in ziua casatoriei
- ni s-a spus la sectia de politie ca ambele carti de identitate trebuie schimbate, ca urmare a modificarii starii civile
- vom locui la casa parinteasca a sotiei, impreuna cu soacra mea
- socrul (proprietarul casei) a decedat anul trecut, iar sotia si soacra nu au facut inca succesiune, deci nu au acte de proprietate asupra locuintei
Din cate am inteles, in "lipsa dovada adresei de domiciliu" se pot elibera buletine provizorii, conform HG 1375/2006 art. 73. Am consultat acest document din urmatoarea sursa:
[ link extern ]
Dar am intalnit pe acest forum mentiunea ca "lipsa dovada adresei de domiciliu" se refera la persoanele care -- nu numai ca au acel domiciliu in prezent -- dar l-au avut si pana atunci in carte de identitate:
www.avocatnet.ro/content/for...
Comentariul care mentioneaza acest lucru poate fi gasit mai usor dupa fraza urmatoare: "Pot sa declar ca locuiesc la Cotroceni si mi se va inscrie Cotroceni la domiciliu pe baza declaratiei mele doar daca am avut acest domiciliu pe cartea de identitate care mi-a expirat si sectoristul verifica acest lucru (Anexa 14)".
Se face referire Anexa 14 din HG 1375 /2006. Totusi, din ce am citit in anexa -- eu inteleg ca nu s-ar impune conditia de a fi avut in vechiul buletin adresa respectiva, ci doar de aici inainte.
??? Imi poate cineva confirma daca:
- sotia isi poate face un buletin -- doar provizoriu ?? -- pe baza faptului ca a locuit si locuieste in continuare la acel domiciliu, chiar daca nu e proprietar (si nici gazduita de un proprietar), invocand "lipsa dovada adresei de domiciliu" la "Motivul eliberarii"/"Domiciliu" ?
- eu -- daca nu am locuit pana acum la adresa sotiei -- nu pot sa imi fac nici macar buletin provizoriu ?
Multumesc mult.