Buna ziua.Trebuie sa fac primul buletin copilului si mama mea care era proprietara casei(unde si eu ca mama am domiciliul) a murit acum 5 luni.Nu s.a incheiat succesiunea la notar.Cum procedez in acest caz daca nu pot prezenta inca actul de proprietate?Se poate face buletin provizoriu sau cv de genul?Concomitent cu cererea pt buletin pot depune si cererea pt schimbarea pasaportului copilului??Va multumesc
Nu puteti depune cererea de buletin la acelasi ghiseu unde se elibereaza si pasapoarte, deoarece sunt doua servicii diferite, care nu isi desfasoara activitatea in acelasi loc. Puteti merge la evidenta unde sa faceti o cerere, anexa 14, in care sa declarati ca locuiti efectiv impreuna cu copilul dvs.la adresa din actul dvs. de identitate. Un politist o sa va viziteze la domiciliu pentru a constata ca intradevar copilul locuieste la adresa mentionata. Aveti nevoie si de actul de proprietate si certificatul de deces a mamei dvs. Copilul dvs. trebuie sa aiba acelasi domiciliu cu dvs. Daca locuiti la casa puteti sa o rezolvati mai usor in sensul ca puteti solicita o adeverinta de la registrul agricol. Nu disperati, copilul dvs. va obtine un act de identitate, daca nu gasiti intelegere pentru cartea de identitate, solicitati pentru copilul dvs. o carte de identitate provizorie pe motivul,,lipsa dovada adresei de domiciliu,,doar ca aceasta din urma are valabilitate de 1 an. Intre timp dezbateti succesiunea si gata.
Buletin la 14 ani
oltenashu
Buna ziua ,am o mare nelamurire:vreau sai fac baiatului meu primul buletin la 14 ani,dar noi locuim in jud.Giurgiu si vreau sai fac buletin de Bucuresti cu ... (vezi toată discuția)