Buna ziua ,am o mare nelamurire:vreau sai fac baiatului meu primul buletin la 14 ani,dar noi locuim in jud.Giurgiu si vreau sai fac buletin de Bucuresti cu adresa cumnatului meu.problema este ca mi sa spus ca nu se poate decat dupa ce baiatul va implini majoratul adica 18 aniOARE?asa este?
Va multumesc daca ma puteti edifica!
Este adevarat, pentru ca la varsta de 14 ani el este in ingrijirea dvs., a parintilor, iar cand veti depune actele pentru cartea lui de identitate va trebui sa il insotiti la ghiseu (unul dintre dvs., parintii), sa semnati pe cererea de eliberare a actului de identitate si sa duceti documentul cu care faceti dovada adresei de domiciliu.
Dupa 18 ani, cand va fi major, isi va putea face cu acceptul unchiului carte de identitate cu domiciliul in Bucuresti.
La ghiseu veti merge cu:
− Certificatul lui de naştere, original şi copie
− Actul de identitate al aceluia dintre parinti care il va insoti
− Actul de proprietate al imobilului in care locuiti, original şi copie
− Certificatul de casatorie (sau hotararea judecatoreasca, definitiva si irevocabila, daca sunteti divortati) original şi copie
− Chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate - 7 lei
− Timbru fiscal de 4 lei.
Nu mai conteaza sa ai "Buletin de Bucuresti". Acum e un moft. Acum 21 de ani nu era. Nu are nici un avantaj din asa ceva. Daca chiar vreti ceva serios, facetii buletin de Berlin, Paris, Londra sau orice alta capitala la vest de Bucuresti. Sigur ar avea o viata mai buna.
Daca cumnatul va ia si pe dvs. in custodie se poate. Va schimbati si dvs. domiciliul odata cu minorul adica la Bucuresti. Daca copilul se afla la studii la Bucuresti dvs si sotul dvs.dati declaratii la notar ca sunteti de acord ca domiciliul copilului sa fie la dvs.si resedinta la Bucuresti. Cereti mai multe lamuriri de la ghiseul de evidenta.
Inteleg ca parintii copilului sunt casatoriti...
Problema este strict legata de domiciliul minorului care, conform legii, este la parintii sai. Daca parintii au domicilii diferite domiciliul minorului este la unul dintre parinti.
Nu aveti decat sa va faceti si unul dintre parinti domiciliul acolo unde vreti sa-i faceti copilului si problema se rezolva.
Dupa implinirea varstei de 18 ani nu mai depinde de domiciliul parintilor. Dupa implinirea varstei de 18 ani se poate muta unde vrea el.
Mai puteti incerca si o carte de identitate cu domiciliul la Giurgiu si resedinta la Bucuresti.