avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Fima pe zero
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Fima pe zero

Buna seara !
Ma confrunt cu o situatie neplacuta.Detin o sc care de la infiintare (2005) pana in prezent nu a avut activitate.Am depus declaratii dar deoarece nu avem pregatirea necesara nici eu nici sotul si nu am avut nici bani pt a plati contabil am facut eu lucrul acesta.
In urma cu 2 zile am fost chemati la ANAF pt ca in 03/ 2008 primul trim.nu am depus declaratia pe profit. Mi s-a sugerat sa o depun acum si sa cer un avertisment pt a nu plati amenda.Amenda pentru zero ?Nu am avut venit daramite profit ! Am citit declaratia 010 din 2005 si am contatat(am mai invatat putin intre timp) ca trebuia sa depun trimestrial profit ,dar stupoare ! constat ca au mai fost perioade in care nu am facut-o.Am depus declaratii de venit chiar daca in 010 in dreptul decl. venit era bifa scoatere din evidenta. Ce pot face acum ?Pot lua amenda ?Acestea nu se prescriu dupa atatia ani ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 10:41, 17 Septembrie 2013
Ati avut activitatea suspendata la registrul comertului?Daca nu ati avut-o o sa datoriati si impozitul minim din perioada 01.05.2009-30.09.2010+penalitati.
Firma neavand angajati si banuiesc ca nu ati obtinut regim derogatoriu,trebuia sa depuna declaratii trimestriale de impozit pe profit,declaratia anuala D 101,bilant,raportari semestriale.
Chiar daca nu ati desfasurat activitate,aceste declaratii trebuiau depuse pe zero si da,puteti lua amenda pentru nedepunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv adunarea generala a asociatilor ASOCIATIE PROPRIETARI ASOCIATIE PROPRIETARI Am nevoie urgenta de un model de proces verbal al adunarii generale a asociatilor unei asociatii de proprietari ce trebuie anexat la declaratia 010 in vederea ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii NELA FURTUNA NELA FURTUNA am infiintat o soc. in dec.2008. Nu am avut activitate si pana la momentul intrarii forfetarului am depus declaratiile pe 0. In primul trim. de forfetar, ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie de inregistrare fiscala 010 ovy79ro ovy79ro Buna seara. Am un SRL infiintat in ianuarie 2013. Astazi am fost la Administratia Financiara a sectorului de care apartin, stiind ca trebuie sa depun in ... (vezi toată discuția)