avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice subcontractare contract furnizare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

subcontractare contract furnizare

Avem o procedura de atribuire pentru un contract de furnizare. La capacitatea de exercitare a activitatii profesionale am solicitat "Avizul de functionare emis de Ministerul Sanatatii, inclusiv Anexele la acesta in care sunt mentionati producatorii/ furnizorii ale caror produse vor fi ofertate in oferta tehnica".

Un posibil ofertant intreaba daca se accepta prezentarea acestui aviz de catre subcontractant, motivand ca un singur ofertant nu poate oferta intreaga paleta de produse solicitata.

Parerea mea este ca NU; fiind un contract de furnizare produse poti subcontracta parti din el care reprezinta servicii si/sau lucrari, daca este cazul. Poti subcontracta furnizarea de produse? Eu stiu ca poti subcontracta parti din contract referitoare la servicii/lucrari.

"ART. 45 din OUG 34
(1) Fara a i se diminua raspunderea in ceea ce priveste modul de indeplinire a viitorului contract de achizitie publica, ofertantul are dreptul de a include in propunerea tehnica posibilitatea de a subcontracta o parte din contractul respectiv.
"

Daca nu poate oferta pentru toate produsele o singura firma, atunci trebuie sa participe in asociere, nu cu subcontractant pentru restul de produse.

Astept un raspuns cat mai curand posibil!
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 21:03, 26 Septembrie 2013
poate subcontracta orice, inclusiv componenta de furnizare. dupa cum observati articolul de legea nu face nicio distinctie. importat este sa nu subcontracteze tot contractul ci doar "parti" din contract. subcontractantului nu-i puteti impune criterii de calificare desi din pct meu de vedere ar trebui sa probeze ca are autorizatiile necesare. aici legea cam scartaie. inteles sa nu-i impui criterii economice dar dovada ca are dreptul de a presta respectiva activitate mi se pare exagerat sa nu i-o poti cere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta ciudata creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In cadrul unei licitatii a depus oferta societatea comerciala cu raspundere limitata A, avand ca actionari doua persoane juridice (50% + 50%), ... (vezi toată discuția)
Cum apreciem calitatea de subcontractant? asaveid asaveid Intr-o procedura de achizitii publice, cerere de oferta, care are ca obiect furnizare produse, ofertantul nu produce bunurile ci doar le intermediaza, ... (vezi toată discuția)
Subcontractare pe achizitii publice brebone brebone Am si eu o intrebare, pentru cine este familiar cu legea achizitiilor publice. Am inteles ca in legea achizitiilor publice se prevede ca nu se poate ... (vezi toată discuția)