avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - neplata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - neplata

Buna ziua
in calitate de mama ce am in intretinere un minor, am primit prin decizie judecatoreasca plata unei pensii alimentare de catre tatal copilului in cuantum de 700 euro lunar, suma propusa de el in acordul de mediere de la divort. Mentionez ca tatal este navigator cu cariera de 20 de ani, lucrand capitan/comandant de vas in olanda de 10 ani. Intre timp acesta nu mai vrea sa plateasca pensia alimentara introducand un proces de reducere pensie prin care a depus un act "prefabricat" (incetare CIM).
Intrebarea mea este prin ce metoda si unde trebuie sa ma adresez prin avocatul meu pentru a-i gasi in Uniunea Europeana in ce tara are contract de munca. Statul roman poate face demersuri pentru a-i cauta locul de munca si implicit veniturile in UE??? Ce optiuni am sa demonstrez ca acest pseudo-tata se sustrage de mai bine de jumatate de an sa-si intretina fiul adolescent pacalind justitia din Romania?
Mentionez ca, calitatea lui de navigator/comandant de nava nu-i permite munca la negru in strainatate.
Astept raspunsul dvs
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: o27112008 , utilizator 14:11, 17 Septembrie 2013
poate ar trebuii sa gasiti compania la care lucreaza si sediile ei de lucru, ma gandesc ca si pt el compania la carre lucreaza plateste contributii sociale, in statul in care isi are domiciliul (compania) sau sedii secundare...incercati si aceasta varianta...
O sa trimit si la ultimul angajator.
Intrebarea e daca ma pot adresa unei Directii a Muncii a tarii respective sau un for UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Maricica Palancianu Maricica Palancianu Dupa divort tatal a fost obligat la plata pensiei de intretinere pentru minor echivalent cu 25% din venitul realizat. Intre timp tatal a uitat de minor iar ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ContSters170590 ContSters170590 Am introdus actiune de divort dar termenul este in aprilie datorita aglomeratiei din instante,Am 2 copii unul minor si unul major ,student.Pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara claugeorgy claugeorgy am o fetita de 8 ani dintr-o casatorie anterioara la care tatal plateste o pensie de intretinere dupa venitul din tara mintind in instanta ca nu e angajat ,are ... (vezi toată discuția)