avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema;sant nascuta in ian.1957,am depus actele pt. pensionare anticipata avnd 32ani,1luna 12 zile,punctaj anual 32.94493,punctaj mediu anual1.64775,iar in decizia de pensionare am iesit cu penalizare la o pensie de 540.Ce credeti este corect?Mie mise pare cam prea mica.Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:47, 17 Septembrie 2013
Spuneti cu ce data vi s-a aprobat pensia anticipata partiala (din decizia de pensionare).
Ceva este in neregula,din ce ati postat.
Nu se leaga nimic.

Daca ati realizat 32,94493 puncte,iar punctajul mediu anual este de 1,64775,inseamna ca stagiul complet de cotizare la care s-a raportat punctajul mediu anual,este de 20 de ani.
Asta ar contrzice penalizarea.Stagiul complet fiind depasit cu mai mult de 8 ani.

La punctajul mediu anual de 1,64775 corespunde o pensie de 1256 de lei.
Daca i-am aplica o penalizare de maxim 45%,pensia ar fi de 691 de lei.
Iar se contrazice cu 540 de lei.

Clarificati,cele postate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinarea cuantumului pensiei robiabi robiabi sunt nascut in 1949 am iesit la pensie anticipat ,am 38 ani si 2 luni vechimeam total de pcte 4825563(patruzecisiopt mii)val pct este 732,8 iar nr de pcte ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie anticipata la pensia finala ContSters144699 ContSters144699 Poate cineva sa ma lamureasca cum se face trecerea de la pensie anticipata la pensie normala avand in vedere datele de mai jos : Decizie pensie ... (vezi toată discuția)
Trecere la pensie pentru limita de varsta ContSters148048 ContSters148048 Buna ziua!Ma numesc Dulhac Anisoara.Am fost pensionata anticipat cu o pensie de 524 lei in anul 2009.Anul acesta am iesit la pensie de drept,aceasta fiind de ... (vezi toată discuția)