avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare prejudiciu

Buan ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de cine ar trebui actionat in instanta pentru recuperarea daunelor provocate de distrugerea unui imobil in urma unor lucrari executate pe domeniul public:
1. Primaria - in calitate de beneficiar;
2. Societatea 1 - in calitate de Antreprenor General;
3. Societatea 2 - in calitate de executant (subcontactant la societatea 1).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudiu_R , utilizator 15:15, 17 Septembrie 2013
Puteti chema in judecata cele trei entitati care oricum vor arunca vina una pe alta si se vor chema in garantie
Multumesc pentru raspuns!
Am temerea ca nu cumva, daca actionez in instanta doar una din partile implicate (nu stiu care ar fi mai bine), sa nu ceare anularea actiunii pe motiv ca nu poate fi considerata parte procesuala deoarece nu a lucrat efectiv ( ex. Primaria sau societatea 1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare bancara de buna executie ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Scrisoare bancara de garantie de buna executie cand se solicita de catre autoritatea contractanta: la deschiderea ofertelor pentru licitatie sau ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala- fara actiune in dreptul comun Minodora Sorian Minodora Sorian Am inaintat o ordonanta presedintiala in baza art.581 Cod civil raportat la OUG 34/2006 privind achizitiile publice. Am solicitat suspendarea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Daune interese astoria astoria o firma incheie un contract de executie lucrari cu o alta societate si ii preda amplasamentul precum si ordinul de incepere a lucrarilor. societatea nu face ... (vezi toată discuția)