avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Compensare impozit pe profit de recuperat cu TVA de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Compensare impozit pe profit de recuperat cu TVA de plata

O societate are TVA de plata in luna aug. si impozit pe profit de recuperat din anul precedent. Se poate solicita compensarea?
Dar cu alte impozite , de ex : impozit pe salarii, contributii ale BASS pentru salarii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: kristinikk , utilizator 14:12, 13 Octombrie 2014
Da, se poate solicita compensarea impozitelor sau taxelor platite in plus cu cele datorate.
La ANAF mi s-a spus de catre unul din inspector ca NU se accepta ... . Poate doar dupa un control.... Ceea ce ma intriga e ca nu am gasit un formular, sau model editat de ei... am gasit numai pe cel ce compenseaza TVA de recuperat cu alte categ. de impozite...
Da, se practica sa se faca control fiscal atunci cand se restituie ori se compenseaza sume.
Cod procedura fiscala prevede:

"Art. 116 Compensarea

(1) Prin compensare se sting creanţele statului sau unităţilor administrativ-teritoriale ori subdiviziunilor acestora reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat cu creanţele debitorului reprezentând sume de rambursat, de restituit sau de plată de la buget, până la concurenţa celei mai mici sume, când ambele părţi dobândesc reciproc atât calitatea de creditor, cât şi pe cea de debitor, cu condiţia ca respectivele creanţe să fie administrate de aceeaşi autoritate publică.

(2) Creanţele fiscale ale debitorului se compensează cu obligaţii datorate aceluiaşi buget, urmând ca din diferenţa rămasă să fie compensate obligaţiile datorate altor bugete, în mod proporțional, cu respectarea condiţiilor prevăzute la alin.(1)."

Si care sunt notele contabile pentru inchiderea impozitului pe profit platit in plus si TVA datorat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 88/2010 ginac ginac Lucrari de constructii executate si nedecontate de 2 ani ptr. o institutie de invatamant . Se pote aplica compensarea . (vezi toată discuția)
Cine beneficiaza de oug 88/2010? ellinia ellinia Buna ziua! Mai precis, cine beneficiaza de compensarea datoriilor? Doar cei care au de incasat TVA? Daca o societate are de incasat bani de la primariile ... (vezi toată discuția)
Rambursare/compensare tva Lulica Lulica Buna ziua Din Octombrie 2009 am de luat vreo 17.000 lei TVA de rambursat (asta dupa controale, contestatii, hotarari de instanta). Nici pana in ziua de azi ... (vezi toată discuția)