avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Daca depun actele de casatorie la primaria din oras nu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Daca depun actele de casatorie la primaria din oras nu ceea din comuna, cand sosesc datele casatoriei in comuna mea? inainte sau dupa semnarea actelor?

as vrea sa depun actele de casatorie la primaria din orasul meu nu din comuna, este posibil ca cineva din primaria din comuna sa afecteze cu ceva inaintarea actelor?are vreo legatura primaria din oras cu cea din comuna mea?
Cel mai recent răspuns: carmengabriela09 , utilizator 19:36, 24 Septembrie 2013
Sa intelegem ca dvs. aveti domiciliul la comuna, doriti sa va casatoriti la comuna, dar din diverse motive intentionati sa depuneti actele la oras? Sau domiciliati la comuna dar doriti sa va casatoriti la oras? Partenerul unde are domiciliul sau resedinta?
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Justitiarul711, utilizator
tot in comuna si partenerul. Dupa cate am inteles trebuie ca unul din noi sa aibe domiciliul in oras, dar nu exista si alta modalitate?
Daca doriti neaparat sa va casatoriti la oras trebuie sa va adresati cu o cerere primarului de la oras, in care va expuneti motivele intemeiate, eventual dovezile pentru care doriti sa incheiati casatoria la oras si nu la comuna. Nu este obligatoriu sa aveti domiciliul sau resedinta la oras. Oricum ofiterul de stare civila de la oras este obligat sa faca imediat corespondenta cu cel de la comuna in vederea afisarii publicatiei din care sa rezulte ca intentionati a va casatori la oras, la data de..., pentru a lasa loc de eventuale contestatii. Publicatia de casatorie va fi afisata timp de 10 zile atat la oras cat si la comuna, la avizierul primariei.
am inteles, multumessc mult! o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Starea civila. speta, am nevoie de putina indrumare radualexandru90 radualexandru90 1. Cu ocazia incheierii unei casatorii, ofiterul de stare civila a omis sa intocmeasca actul de casatorie, desi a luat consimtamantul sotilor. La o luna dupa ... (vezi toată discuția)
Casatorie polegnala polegnala Ma pot recasatori cu aceeasi persoana? (vezi toată discuția)
Depunere acte casatorie - legea 119 din 1996 actualizata 2016 Horatiu_Andrei Horatiu_Andrei Am cateva nedumeriri referitor la depunerea actelor pentru casatorie. Pe scurt, eu si logodnica mea, cetateni romani cu domiciliul in Danemarca, dorim sa ne ... (vezi toată discuția)