avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu ratele la banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu ratele la banci

Buna ziua,

Am mai multe credite la mai multe banci .Problema mea este ca in luna decembrie 2008 inainte de sarbatori sotul meu a fost anuntat de la servici ca se restructureaza cateva posturi printre care si al lui.

In aceasta situatie lichidarea i s-a dat doar pe minim pe economie (restul de salar era platit in acord la volumul realizat pe luna) si efectiv ,chiar de sarbatori nu am mai ramas cu bani si nu am mai platit ratele la banca.

nefericirea face ca venitul meu nu ajunge sa-mi acopere cheltuielile de zi cu zi +cheltuielile casei + ratele la banca .

Si de atunci am dat ba la o banca ,ba la alta cat imi puteam permite dar totusi am o rata la care nu am reusit de atunci sa mai platesc nimic.

Acum intrebarea mea este ce poate sa faca banca respectiva daca de trei luni nu am achitat nimic la ea?

Inca o mentiune -toate creditele sunt de consum fara garantii sau giranti iar eu nu am proprietati sau masina iar venitul meu real pe familie a scazut cu aproape 2000 de lei ,deci ce se poate face?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters40598 , utilizator 18:12, 29 Martie 2009
Banca va trece la executarea silita asupra dumneavoastra. Prin poprire pe salariu. Daca vor fi mai multe banci se va pune poprire pe 1/2 din veniturile salariale. Se vor sechestra orice bunuri mobile ce va apartin sau vor fi scoase la vanzare imobilele pe care le aveti in proprietate ( daca ele exista).
Deci in concluzie mai mult de jumatate din salar nu au ce sa imi ia,avand in vedere ca nu am nici un bun pe numele meu sau al sotului meu si nici proprietati.
Mai am o intrebare : din ce moment au dreptul sa faca executarea silita?
Dupa cel putin 90 de zile de intarziere de plata, dar nicio banca nu se va grabi sa va execute in actualul context. Sotul dvs. nu primeste indemnizatie de somaj? I s-a desfacut CIM cu art. 65, pentru desfiintarea postului, nu?
In acest caz, cu copie dupa decizia de concediere, mergeti la banca si faceti o cerere de rescadentare a creditului/creditelor. Incercati sa obtineti la fiecare banca la care aveti credite acest lucru.
Problematic ar putea fi doar la banca la care sunteti restanta, dar trebuie sa incercati si acolo, motivat de brusca si neprevazuta scadere a veniturilor familiei, dovedita cu acte.
Creditele sunt toate pe numele dvs.? Nici unul nu este pe numele sotului dvs.? Eventual opriti plata la cele care sunt pe numele sotului si platiti-le pe cele care sunt pe numele dvs.
Din nefericire toate sunt pe numele meu deoarece el era platit la negru cu restul venitului ce il primea si in cartea de munca era trecut minim pe economie.
Eu am avut trecut salarul mai mare in cartea de munca .
Singura banca ce mi-a facut reesalonare a fost BRD-ul si cu ei am ajuns la un acord si situatia e ok.
Si la celelalte banci am spus acelasi lucru ,ca sotul si-a pierdut locul de munca si nu a contat decat in faptul ca m-au pasuit si sfatuit "sa fac rost de bani imprumut daca pot de pe la rude " si chiar nu am de la cine.
Dupa cum spuneam mai sus sotul meu avea trecut pe cartea de munca minim pe economie dar in realitate castiga in jur de (o medie /luna) 1500 ron care eu acum sunt exact in lipsa .

La ora actuala inca mai dau la cateva dintre banci cate o rata iar luna viitoare voi mai da la alte cateva si tot asa ca sa nu se spuna ca nu exista intentie de plata
.
Asta e viata la noi.

Multumesc oricum de raspuns.
Diana Persa a scris:

In acest caz, cu copie dupa decizia de concediere, mergeti la banca si faceti o cerere de rescadentare a creditului/creditelor.

O persoana fizica care a facut un credit de consum, la momentul contractarii avea o societate profitabila dar intre timp , datorita conjuncturii economice nefavorabile a trebuit sa introduca cerere pentru deschiderea procedurii insolventei simplifcate. Este acesta un motiv intemeiat, care poate fi luat in considerare de catre cei de la banca pentru o eventuala cerere de rescadentare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar- imposibilitate plata bursy_bmf bursy_bmf Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Sotia mea are un credit contractat la o banca in valoare de vreoa 60000. Am platit la la el vreo 3 ani. Rata lunara ... (vezi toată discuția)
Nu-mi mai pot plati ratele minnie84 minnie84 Buna ziua! Am contractat in trecut mai multe credite de nevoi personale la mai multe banci. Totul a fost bine si frumos pana am nascut, am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Executare silita banca olimpia baciu olimpia baciu o intrebare legat de executarea silita a bancii ? am un credit la o banca , credit de nevoi personale garantat cu salariu, fara credit ipotecar. Asa cum se ... (vezi toată discuția)