avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Daca lucrez in program normal in tura continua si imi scot concediu medical in zilele libere conform programului (aceste zile pot fi miercuri si joi) ce se intampla cu aceste zile. Se platesc, sunt zile suplimentare sau sunt considerate zile libere (echivalent sambata si dumineca pentru cei ce lucreaza de luni pana vineri). Unde trateaza legislatia acest caz?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:59, 18 Septembrie 2013
Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 10
...
(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plãtesc zilele lucrãtoare.
(6) La stabilirea numãrului de zile ce urmeazã a fi plãtite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sãrbãtoare declarate nelucrãtoare, precum şi cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevãzute prin contractele colective de muncã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata concediu medical RalucaM.. RalucaM.. Bună, am o nelamurire. Am primit concediu medical de joi pana duminica, in contractul meu de munca scrie ca lucrez sambata si duminica, adica am prevazute ... (vezi toată discuția)
concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Plata medical pt angajat in program inegal Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Stie cineva daca exista vreun precedent, sau alta norma legala, care sa reglementeze plata medicalului pt programe inegale de munca? Mai concret e vorba ... (vezi toată discuția)