Buna ziua,
avem urmat.situatie: un SRL are probleme cu contabila , care nu a depus declaratiile si bilantul de 1 an de zile .Au primit notificare de la ANAF dar de fiecare data contabila spunea ca le-a depus.Acum au primit instiintare ca s-a anulat codul de TVA. La declaratiile pentru salariat D112 la fel nu a depus .Salariatul a scos adeverinta de venit pe ultimele 12 luni si nu figureaza decat oct,nov.si dec.2012 si ian.si febr.2013.De la REVISAL nu apare cu contract in aceasta perioada .Acum contabila a depus D112 pe toate lunile din urma ,spunand ca se poate duce din nou sa scoata adeverinta de la Casa de Pensii .Ce credeti se poate asa ceva !
In plus contabila NU a vrut sa predea actele si programul de contabilitate .Mentionez ca societatea nu a avut contract de prestari sau de munca cu aceasta contabila,avea doar o imputernicire prin notariat pentru depunere acte la ITM,REVISAL si declaratii cu certificat digital (NU E MEMBRU CECCAR).
va rog sa ne sfatuiti ce putem face .
multumim
Sa nu mai lucrati cu persoane la negru. La persoane care nu sunt doctori v-ati trata?
Pe viitor contractati lucrari cu membri CECCAR sau angajati o persoana ca director economic. Deci adresati-va unui coleg membru CECCAR care sa preia contabilitatea si sa repare ce nu s-a facut.
In legatura cu doamna respectiva nu stiu ce puteti face fara sa va incriminati prin faptul ca nu ati intocmit contract de munca sau de prestari de servicii.
Subscriu la ce a zis colegul mai sus.In plus nu este obligata sa predea programul de contabilitate.Asta in cazul in care nu l-ati achiziontat dvs si i l-ati pus la dispozitie.
Faptul ca v-au anulat codul de tva este destul de grav.Remediati situatia depunand urgent declaratiile lipsa.
Intrebare-nu ati precizat din punctul cui de vedere intrebati.Am observat din profilul dvs.de utilizator ca sunteti contabil.
Daca este vorba de dvs.nu patiti nimic,puteti lucra in continuare la negru.Pana intr-o zi probabil.Daca gresesc,imi cer scuze anticipat.
Semnare bilant
camicami
Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa ... (vezi toată discuția)