avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se intampla cu dosarele de executare silita ale ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se intampla cu dosarele de executare silita ale unor clienti in momentul in care banca creditoare este cumparata de catre o alta banca?

In urma cu 2 ani am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale fara garantie imobiliara.
Am avut poprire salariala pana in momentul cand am pierdut serviciul.
In primavara banca creditoare a fost cumparata de catre o alta banca.Vechea banca s-a retras din Romania.
Dupa cateva luni , executorul vechii banci mi-a scris ca intrucat nu i-a cerut nimeni sa renunte la urmarirea mea, , ma va executa in continuare.

Precizez ca vreme de 6 luni nu am fost chemat de catre noua banca la sediul acesteia, nu am primit nici o notificare ca am fost preluat cu datorii etc, nu am primit vreo somatie, vreo instiintare ca se continua urmarirea executarii silitite de catre acelasi executor judecatoresc, NIMIC !!!!

Ieri am primit o recomandata prin care un expert topo imi spune ca noua banca l-a desemnat sa faca evaluarea casei ptr vanzarea la licitatie si ca asista la evaluare si vechiul executor
Precizez ca recomandata este expediata de catre o persoana fizica(expertul),nu are antet, stampila sau vreo imputernicire a bancii creditoare sa faca evaluarea casei mele.

Am verificat pe portalul instantelor de judecata , noua banca nu a obtinut vreo incheiere ptr incuviintarea executarii silite asupra mea.

Intrebari

1) Este corect modul de procedura al noii banci?Este obligata noua banca l sa prezinte incheierea ptr incuviintarea executarii silite?

2) Sunt obligati executorul si expertul topo sa-mi arate documentele prin care au fost desemnati de catre noua banca sa se ocupe de dosarul meu?

3) Sunt indreptatit sa fac contestatie ptr a impiedica scoaterea casei la licitatie in acest moment?
1.Da, este continuata executarea silita, noul creditor subrogandu-se in drepturile vechiului creditor;
2.Expertul e desemnat de executor, executorul e desemnat de vechiul creditor.
3.Nu pentru motivele relatate de catre dvs. Poate aveti altele.
Executarea silita va continua.
Nu este cu nimic impiedicata executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de patrundere in imobil danalex1971 danalex1971 Sunt executat silit decatre o banca ptr restante intr-un credit ipotecar. Executorul desemnat de catre banca a obtinut [b]3 incheieri ptr incuviintarea ... (vezi toată discuția)
Decizie executare silita marysa_2u marysa_2u buna ziua!am si eu o problema foarte mare...in urma cu 7 ani am facut un credit pe numele meu ptr o mobila de dormitor ptr niste prieteni.ei trebuiau sa ... (vezi toată discuția)
Executare banca SOLTAN SOLTAN Buna ziua, Am si eu ca si cei multi o problema cu banca. Dar in linii mari situatia ar fi ca am 2 credite de nevoi personale di un credit ipotecar. S-a ... (vezi toată discuția)