avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita - marire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita - marire

Buna ziua. As dori sa aflu daca pentru marirea programului de vizita am nevoie de martori sau dovezi, si ce sanse as avea sa obtin marirea programului.
In acest moment am urmatorul program : primul si al treilea weekend de sambata ora 10 pana duminica ora 18 (as dori de vineri ora 18 pana duminica ora 20); doua saptamani in vacanta de vara ( as dori prima sau a doua jumatate a vacantei de vara). Mentionez ca am o fetita de 7 ani, intelegandu-ne foarte bine, care m-a rugat sa fac acest lucru fara sa o implic pe ea (probabil de frica).
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:11, 20 Septembrie 2013
Pareti sa aveti sanse.
Va trebuie un probatoriu daca mama nu este de acord.
Daca fetita vrea aveti sanse.
fiica mea vrea marirea programului, dar fara sa stie 'mami'. Martori nu as vrea sa implic, deoarece sunt parintii prietenilor fiicei mele si nu as dori ca fosta sotie sa intre in conf;ict cu ei. As dori sa stiu ce motive ar putea invoca in cazul in care nu este de acord.
Nu ne putem imagina motivele pt care mama va putea solicita respingerea pt. ca nu va cunoastem situatia exacta.

Daca mama nu e de acord cu acest program va trebui sa solicitati acest lucru ininstanta, dupa ce treceti in prealabil pe la mediator.

In instanta va trebui binenteles sa va dovediti pretentiile, adica sa convingeti instanta ca aveti dreptate si ca e in interesul minorei sa solicitati un program de vizitare marit, iar pt a face acest lucru aveti nevoie de probe, adica de martori.

Minora nu cred ca va fi ascultata daca are doar 7 ani.
Art.496-C.civ prevede „Părintele la care copilul nu locuieşte în mod statornic are dreptul de a avea legături personale cu minorul, la locuinţa acestuia.”

Pe de alta parte, Legea nr.272/2004 prevede ca orice alte reglementari adoptate in domeniul respectării si promovării drepturilor copilului, precum si orice act juridic emis sau, după caz, încheiat in acest domeniu se subordonează cu prioritate principiului interesului superior al copilului.

Principiul interesului superior al copilului va prevala in toate demersurile si deciziile care privesc copiii, întreprinse de autorităţile publice si de organismele private autorizate, precum si in cauzele soluţionate de instanţele judecătoreşti.

In primul rand, nu veti putea solicita largirea programului de vizita "fara sa stie mami", doar cu ea va veti judeca (daca alegeti aceasta varianta).
Eu v-as sfatui sa stati la o discutie cu mama. Incercati sa o covingeti ca fata vrea sa stea mai mult cu dv. Puteti rezolva problema si fara proces avand in vedere faptul ca nu ati mentionat ca pana acum sa fi fost impiedicat in exercitarea dreptului de vizita.

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor cmadrian1 cmadrian1 Buna ziua. Sunt tatal unei fetite de 3 ani si 6 luni, incredintata mamei ei spre crestere si educare. In ultma vreme fetita si-a manifestat tot mai des ... (vezi toată discuția)
În ce condiții îmi pot pierde copilul? Diannnna Diannnna Buna ziua, am 20 de ani, sunt necasatorita, am un copil minunat in varsta de 4 luni, care este pe numele fostului concubin. Problema este urmatoarea.. el m-a ... (vezi toată discuția)
Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)