avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cabinet individual de avocat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cabinet individual de avocat

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti asupra modalitatii de calcul a taxelor si impozitelor pe cabinetul de avocat. Ca si cheltuieli nu sunt decat 3 mari categorii: CAA, diverse si CAS. Nelamuririle vin tocmai de la CAS, care initial au calculat o suma, iar ulterior m-au anuntat ca am achitat in plus o suma destul de importanta. Initial au calculat pe total incasat, apoi pe incasat minus CAA si cheltuieli diverse.
Eu am calulat asa: 110 lei facturati si 100 incasati, pentru simplitate. Din 100 scadem 10% CAA si 20 lei cheltuieli diverse. Raman 70 lei, la care calculam CAS 5,5% = 3,85. 70-3,85= 66,15 lei, la care calculam impozitul de 16%. Este corect asa?
Am luat ca exemplu un an incheiat, ca sa nu ne mai incurcam cu anticipata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Torahus , utilizator 14:38, 24 Martie 2009
dar impozitul catre fisc? l-ati omis?:D
Nu l-am omis. Am mentionat la ce suma din exemplu se calculeaza 16%, insa nu ma intereseaza in speta sa il mai calculez si sa il scad. Intrebarea mea priveste calculul contributiei CAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet av. contributie sanatate E. Gombos E. Gombos Buna ziua! Pentru un cabinet individual de avocat, as dori sa stiu daca cheltuielile de deplasare necheltuite intra la calculul bazei pentru contributia la ... (vezi toată discuția)
Deducere pe salariu maria2003 maria2003 Buna ziua, as dori o lamurire despre deducere pe salariu. Sunt platita cu minimul pe economie. Deducerea se aplica pentru ca am un copil minor in ... (vezi toată discuția)
Ajutor completare declaratie d200 pentru pfa sistem real bluesky_c3 bluesky_c3 Urmeaza sa completez D200 pentru anul 2015 si as avea nevoie de putin ajutor. [b]1. Venitul brut[/b] = cat am incasat in tot anul anterior. [b]2. ... (vezi toată discuția)