avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita-poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita-poprire salariu

buna ziua,
inainte sa intru in miezul problemei vreau sa fiu sigur ca am inteles termenul juridic "Document: Încheiere finală (dezinvestire) "
va rog sa-mi spuneti exact ce inseamna dupa care voi intra in miezul problemei

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pifulet , utilizator 20:23, 18 Septembrie 2013
Înseamnă fix ce spune: o hotărîre prin care instanţa soluţionează cauza (încheiere), socotindu-se astfel dezînvestită (adică, nu mai poate judeca acea cauză, din moment ce s-a pronunţat). Tot acolo trebuie să găsiţi soluţia dată cererii precum şi calea de atac.

No, acuma puteţi intra în miez. Nu că n-aţi fi putut s-o faceţi fără acest preambul...
ok, nu sunt de specialitate si nu cunosc aceste termene, deci:
m-am trezit cu o poprire pe salariu si stiam ca aceste popriri se fac in urma unei hotarari judecatoresti, cand am cautat in portalul just la jud sect 6 nu am gasit nici un proces in care sa fiu parte si am cautat la toate jud din bucuresti si ...surpriza, m-am gasit la jud sector 5, mentionez ca nu am locuit niciodata in acel sector, mai mult, banca(inevitabil despre o banca este vorba) are la dosar copie dupa c.i in care scrie mare la ce adresa locuiesc, nu am primit nici o citatie la domiciliu.
deci: acum mai pot face recurs (cauza a fost judecata la data de 25.07.2013) si daca ma poate reprezenta consilierul juridic de la locul de munca, iar daca pot face recurs se suspenda poprirea?
Banca nu are nevoie de o hotărîre judecătorească. Contractul de credit (căci despre un credit bănuiesc că e vorba) este titlu executoriu, fiind nevoie, pentru executarea silită, doar de încuviinţarea executării, care se dispune de instanţă fără citare.

Instanţa a dispus (prin încheiere) încuviinţînd executarea silită, dezînvestindu-se, după care executorul a trecut la poprire.

Consilierul juridic vă poate reprezenta doar în calitate de mandatar convenţional, pe baza unei procuri autentice, într-o eventuală contestaţie la executare.
eu nu inteleg de ce cauza a fost judecata la sect 5, cand eu am domiciliu in sect 6 si nu am locuit niciodata in sect 5 , bine ca nu s-a judecat la constanta ca tot era sezon, ma rog, pot face recurs tinand cont ca a trecut aproape 2 luni, si daca recursul suspenda poprirea.
totusi mi se pare aiurea sa te dea cineva in judecata fara sa fii citat dar asa or fi legile in Romania...in rest nimic de comentat cand poprirea depaseste rata lunara.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- credit neachitat jhon.rapidistu jhon.rapidistu Am si eu o intrebare :sora mea avea o restanta de ce va timp( 1 an )la o banca 1500ron am cautat pe saitul jud si am gasit ca s-a jud in lipsa si s-a ... (vezi toată discuția)
declină soluţionarea cauzei poparelu poparelu Buna ziua va rog sa ma ajutati sa inteleg termeni judecatoresti. Am avut un card bancar care am crezut ca am terminat dar nu sa inchis. Am fost trimis in ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)