avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea OU ce prevede plata asigurari sanatate pe venitul din ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

OU ce prevede plata asigurari sanatate pe venitul din chirii?

Buna seara,

Ma intreb daca aceasta ordonanta tine cont de faptul ca o persoana poate sa incaseze venit din chirie in Romania, dar sa fie rezidenta in alta tara, si deci platitoare de asigurari de sanatate in tara in care isi are domiciliul stabil. Nu mi se pare corect ca o persoana care nu beneficiaza de pe urma asigurarilor de sanatate in Romania sa fie obligata sa plateasca aceste asigurari.
Cred ca sunt destui romani plecati peste hotare si care au proprietati date spre inchiriere in Romania si care platesc acolo sanatatea.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:30, 19 Septembrie 2013
ileana-cosanzeana a scris:
Nu mi se pare corect ca o persoana care nu beneficiaza de pe urma asigurarilor de sanatate in Romania sa fie obligata sa plateasca aceste asigurari.

Nu se pune problema de corect sau nu, se pune problema ca este foame de bani in structurile statului si nu mai stiu din ce sa scoata bani. Este un bir, ca pe vremea turcilor.
Si daca nu vreau sa platesc pt persoana care nu locuieste in tara, ce pot sa-mi faca mie?
Asta e ca si cu asigurarea aia obligatorie a locuintei pe care multi au platit-o in primul an si pe urma cred ca si mai multi au uitat sa o mai plateasca...
Si daca nu vreau sa platesc pt persoana care nu locuieste in tara, ce pot sa-mi faca mie?

Pai cine sunteti dvoastra, cine este persoana care nu locuieste in tara? Dvoastra sunteti chiriasul? Sau cum? Nu inteleg.
Eu si fratele meu incasam venit din chirie conform actului de proprietate prin care amandoi suntem proprietarii unui apartament in cota indiviza, dar fratele nu locuieste in tara. Adica ok, platesc eu CASS pt partea mea de venit, dar pt el de ce trebuie platit daca nu locuieste in tara?
Am inteles. Daca dvoastra platiti, este in regula. Daca fratele nu plateste, in final se va ajunge la sechestru pe bunuri si poprire pe veniturile sale. Cum probabil fratele nu are venituri in tara incasate prin banca, ramane doar sechestru ... pe apartamentul respectiv, din care aveti si dvoastra cota. Mai devreme sau mai tarziu apartamentul poate fi executat, deci indirect va afecteaza si pe dvoastra.

, dar pt el de ce trebuie platit daca nu locuieste in tara?

Pentru ca, conform legii, realizeaza venituri in tara din chirii.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Cass din chirie dacã lucrez legal in altã țarã?? adrianmihalcea82 adrianmihalcea82 Buna ziua, persoanele care realizeaza venituri in tara (declarate la fisc cu declaratia 220) din inchirierea propriului apartament, dar lucreaza legal pe ... (vezi toată discuția)