avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS din chirie dacã lucrez legal in altã ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS din chirie dacã lucrez legal in altã țarã??

Buna ziua, persoanele care realizeaza venituri in tara (declarate la fisc cu declaratia 220) din inchirierea propriului apartament, dar lucreaza legal pe durata nedeterminata in alta tara (Europa sau SUA) si acolo platesc taxele aferente venituliui realizat (impozite, sanatate, etc.), trebuie sau nu trebuie sa plateasca CASS ?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:42, 10 Ianuarie 2013
Din pacate legea romana va obliga si la astfel de aberatii. Practic aproape toate veniturile din Romania sunt grevate de acest bir, fumarit sau cum doriti sa-l botezati.
Și dacă refuz să plătesc, ce risc?? se vor prescrie cândva acei bani ce mi se impută?? mai precis CASS pe ultimii 3 ani plus penalități. Precizez că nu am fost informat niciodată că aș avea și acest lucru de plătit, impozitul a fost mereu la zi, iar acum, a apărut și acest CASS cu tot cu penalități.
Nu trebuie sa platiti nimic in Romania.
Daca lucrati intr-o tara cu care Romania are incheiata conventie de dubla impunere, platiti impozite doar in tara respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila ccocosii ccocosii buna seara! am avut o conventie civila de prestari servicii cu o firma, in perioada martie 2010 mai2010 si am fost si angajat cu un contract individual de ... (vezi toată discuția)
Documente necasare la depunerea formularului 602 rex70 rex70 Buna ziua, m-ar interesa ce documente trebuie atasate de un cetatean roman cu domiciliul in SUA de aproape 20 de ani, care obtine venituri din inchirierea ... (vezi toată discuția)
Firma offshore in delaware? ecomtlv ecomtlv Buna ziua, Am in plan sa imi infiintez noua firma in Delaware, SUA. Va fi necesar sa platesc impozit pe banii retrasi din firma in conditiile in care voi ... (vezi toată discuția)