avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Firma offshore in Delaware?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Firma offshore in Delaware?

Buna ziua,

Am in plan sa imi infiintez noua firma in Delaware, SUA.

Va fi necesar sa platesc impozit pe banii retrasi din firma in conditiile in care voi fi rezident fiscal aici? Din ce stiu Romania are tratat de dubla impunere cu SUA, chiar daca in Delaware taxele sunt 0% pe impozit, dividente, tva etc.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: 313n4 , utilizator 13:48, 17 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti rezident fiscal aici, aici veti datora si impozit pe dividende.

Cod fiscal:

ART. 59 - Sfera de cuprindere a impozitului

(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:

a) În cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obținute din orice sursă, atât din România, cât și din afara României;

ART. 130 - Venituri obținute din străinătate

(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) și cele care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 59 alin. (2) datorează impozit pentru veniturile obținute din străinătate.

(2) Veniturile realizate din străinătate se supun impozitării prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate după regulile proprii fiecărei categorii de venit, în funcție de natura acestuia.

(3) Pentru veniturile obținute din străinătate de natura celor obținute din România și neimpozabile/scutite în conformitate cu prevederile prezentului titlu se aplică același tratament fiscal ca și pentru cele obținute din România.

(4) Contribuabilii care obțin venituri din străinătate conform alin. (1) au obligația să le declare în declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, până la data de 15 martie inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului, precum și să efectueze calculul și plata impozitului datorat, în cadrul aceluiași termen, cu luarea în considerare a metodei de evitare a dublei impuneri, prevăzută de convenția de evitare a dublei impuneri.


Conventia cu SUA spune ca si Romania poate impune dividendele. Deci datorati 5% in Romania daca spuneti ca acolo este cota 0%.
ART. 10

Dividende

(1) Dividendele plătite de către o societate a unuia dintre statele contractante unui rezident al celuilalt stat contractant pot fi impuse în ambele state contractante.

(2) Cota de impozit aplicată de primul stat contractant menţionat asupra unor atare dividende nu va depăşi 10% din venitul brut al dividendului.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Buna ziua,

Dacă deschid o firma offshore, intr-una din țările renumite pentru taxe 0, exista vreo opțiune din toate aceste tari prin care sa pot scoate dividendele in România cu taxa 0 ? De asemenea, exista vreo opțiune unde as putea sa am taxa 0 de moștenire/ cadou etc ?

Ar fi o firma cu prestare de servicii in SUA sau posibil Europa, deci activitatea nu ar fi in țara respectiva sau România.

Sunt novice cu privire la acest lucru și am făcut cercetare pe internet, dar as vrea sa primesc un răspuns mai concret de la cineva care se ocupa de aceste lucruri in fiecare zi.

As aprecia cât mai multe detalii de preferat.

Mulțumesc anticipat,
Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Venit dividende din strainatate Username040518 Username040518 Salut! Detin cateva actiuni la o firma din Franta, iar anul acesta am primit si dividende. S-a retinut la sursa impozitul aferent, insa nu stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)