avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea OU ce prevede plata asigurari sanatate pe venitul din ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

OU ce prevede plata asigurari sanatate pe venitul din chirii?

Buna seara,

Ma intreb daca aceasta ordonanta tine cont de faptul ca o persoana poate sa incaseze venit din chirie in Romania, dar sa fie rezidenta in alta tara, si deci platitoare de asigurari de sanatate in tara in care isi are domiciliul stabil. Nu mi se pare corect ca o persoana care nu beneficiaza de pe urma asigurarilor de sanatate in Romania sa fie obligata sa plateasca aceste asigurari.
Cred ca sunt destui romani plecati peste hotare si care au proprietati date spre inchiriere in Romania si care platesc acolo sanatatea.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:30, 19 Septembrie 2013
Multumesc mult pt explicatii. Banuiesc ca si daca as reusi sa fac contractul de inchiriere numai pe numele meu si as plati acest CASS numai pe numele meu, as avea aceleasi "facilitati" ca in cazul in care platesc jumatate pt mine si jumatate pe numele fratelui meu. Ma gandeam ca daca ar aparea ca de la contribuabilul Ileana-Cosanzeana statul incaseaza o suma frumusica pt sanatate, atunci si contribuabilul ar trebui sa aiba un pachet de servicii mai mare (cel putin asa este in strainatate unde daca platesti o asigurare mai mare la sanatate ai mai multe analize "mai ieftine"). Dar cred ca traim in Romania, nu?
ileana-cosanzeana a scris:
Ma gandeam ca daca ar aparea ca de la contribuabilul Ileana-Cosanzeana statul incaseaza o suma frumusica pt sanatate, atunci si contribuabilul ar trebui sa aiba un pachet de servicii mai mare

Luati-va gandul de la treaba asta !

ileana-cosanzeana a scris:
Dar cred ca traim in Romania, nu?

Da!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Cass din chirie dacã lucrez legal in altã țarã?? adrianmihalcea82 adrianmihalcea82 Buna ziua, persoanele care realizeaza venituri in tara (declarate la fisc cu declaratia 220) din inchirierea propriului apartament, dar lucreaza legal pe ... (vezi toată discuția)