Ma intreb daca aceasta ordonanta tine cont de faptul ca o persoana poate sa incaseze venit din chirie in Romania, dar sa fie rezidenta in alta tara, si deci platitoare de asigurari de sanatate in tara in care isi are domiciliul stabil. Nu mi se pare corect ca o persoana care nu beneficiaza de pe urma asigurarilor de sanatate in Romania sa fie obligata sa plateasca aceste asigurari.
Cred ca sunt destui romani plecati peste hotare si care au proprietati date spre inchiriere in Romania si care platesc acolo sanatatea.
Multumesc.
Multumesc mult pt explicatii. Banuiesc ca si daca as reusi sa fac contractul de inchiriere numai pe numele meu si as plati acest CASS numai pe numele meu, as avea aceleasi "facilitati" ca in cazul in care platesc jumatate pt mine si jumatate pe numele fratelui meu. Ma gandeam ca daca ar aparea ca de la contribuabilul Ileana-Cosanzeana statul incaseaza o suma frumusica pt sanatate, atunci si contribuabilul ar trebui sa aiba un pachet de servicii mai mare (cel putin asa este in strainatate unde daca platesti o asigurare mai mare la sanatate ai mai multe analize "mai ieftine"). Dar cred ca traim in Romania, nu?
Ma gandeam ca daca ar aparea ca de la contribuabilul Ileana-Cosanzeana statul incaseaza o suma frumusica pt sanatate, atunci si contribuabilul ar trebui sa aiba un pachet de servicii mai mare